Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Er bestaan meerdere varianten van, een daarvan is dat het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt meestal overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel. Tabbūle betekent lichtscherp in het “Oud”-Syrisch-Libanees-Arabisch.
Hieronder een recept voor een iets andere variant.
Benodigdheden (voor 1 portie)
- 60 g couscousgries
- 1 eetlepel amandelschilfers
- 2 lente-uitjes
- 6 kerstomaatjes
- 50 gram gekookt kippenwit
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Overgiet 60 g couscousgries met bijna een zelfde hoeveelheid water. Laat het gries wellen, roer het los.
- Vermeng het met de amandelschilfers, de lente-uitjes (fijngesnipperd), de doormidden gesneden kerstomaatjes, het gekookte kippenwit (in blokjes gesneden), de peterselie, de olijfolie, peper en zout.
- Goed mengen en een uurtje laten koelen.
Bron: http://www.starttoeat.be