Selecteer een pagina

Succesvol afvallen gaat zeer goed samen met een shake dieet, waarbij je gebruik maakt van maaltijd vervangende shakes. Maar waar moet je bij de keuze voor een shake dieet nu eigenlijk op letten?

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Overgewicht kan opgedeeld worden in verschillende categorieën. Naast mensen met overgewicht is er echter ook een grote groep Nederlanders die simpelweg niet tevreden is met hun eigen gewicht. Voor deze groep, los van het feit of er sprake is van overgewicht of niet, is er een continu gevecht aan de gang met de weegschaal.

Door de omvang van het vraagstuk hoe je succesvol kunt afvallen zijn er ontelbare afslankproducten en diëten beschikbaar. Als consument is het dan ook niet bepaald eenvoudig om een succesvolle en duurzame methode te vinden om gewicht te verliezen. Ondanks vele fabeltjes en niet-werkende methodes is er zeker een manier om succesvol af te vallen.

Goedkoop is duurkoop

Het is een open deur, maar ook bij het uitzoeken van een maaltijd vervangende shake doe je er in de meeste gevallen geen goed aan om voor de goedkoopste optie te gaan. Wanneer je je laat verleiden door de aantrekkelijke prijs van een shake kom je helaas vaak van een koude kermis thuis. Een kwalitatief goede maaltijd vervangende shake bestaat voornamelijk uit eiwitten. Dit is een betrekkelijk kostbaar ingrediënt, wat door fabrikanten van goedkopere shakes vaak wordt gecompenseerd met een (te) grote hoeveelheid aan suiker in de shakes, hierdoor bereik je een averechts effect en zul je ook niet snel afvallen. Zorg dus dat je altijd goed het etiket bekijkt en het suiker en eiwitgehalte in de shakes controleert. Voor een goede shake zoek je een eiwitgehalte tussen de 40% en de 70% en een zo laag mogelijk suikergehalte. O.a. Be-Slank voldoet aan deze voorwaarden.

Welk type shake moet ik gebruiken?

Voor een succesvolle maaltijd vervangende shake om af te vallen zijn er naast suiker nog een aantal ingrediënten waar je op moet letten. Het is belangrijk om je te realiseren dat niet alles wat je normaalgesproken eet bij voorbaat ongezond en slecht is, wanneer je gebruik maakt van een shake dieet is het dan ook zaak dat je nog steeds de goede voedingsstoffen binnenkrijgt die je normaal gesproken ook zou eten.
Er zijn diverse shakes op de markt, allemaal met verschillende doelen. Let dus goed op dat wanneer je wil afvallen, je geen shakes met meer dan 70% eiwitten koopt, deze shakes zijn gericht op spierherstel en worden vooral door bodybuilders gebruikt om massa te creëren. Een andere shake die je wil vermijden wanneer je wil afvallen is drinkvoeding, zoals bijvoorbeeld Nutridrink, ook dit type shake wordt veelal door sporters gebruikt, maar heeft als doel om juist aan te sterken en zwaarder te worden.
Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle shake, maar ook hier is er onderscheid te maken tussen verschillende types eiwitten. De beste soort eiwitten voor in een maaltijd vervangende shake zijn gezuiverde eiwitten. Dit type eiwitten wordt ook wel isolaat genoemd en bevat aanzienlijk minder vet dan andere soorten eiwitten. Helaas is dit type eiwit wel weer kostbaarder, wat je weer terugziet in de prijs van de shake.

Het geheim van een succesvol shake dieet

Maaltijd vervangende shakes worden steeds populairder en niet zonder reden, dieetgangers rapporteren uitstekende resultaten. Het geheim van dit succes zit hem in de werking van ons lichaam. Wanneer je goed let op de eerdergenoemde zaken met betrekking tot de verschillende ingrediënten, is het niet zozeer de shake, maar ons lichaam wat er uiteindelijk voor zorgt dat we op een gezonde en duurzame manier afvallen. Een maaltijd vervangende shake zorgt namelijk dat je een stuk minder koolhydraten binnenkrijgt, maar niet met een hongergevoel blijft zitten. De reden hiervoor is de afbraak van eiwitten. De afbraak van eiwitten duurt aanzienlijk langer om afgebroken te worden door het lichaam, waardoor je langer met een verzadigd gevoel blijft zitten en niet opnieuw snel honger krijgt.

Bekijk ook onze andere artikel over verantwoord afvallen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x