Studie van VUmc wijst op correlatie hartcomplicaties en lagere inkomens

Uit een recentelijke studie van het VUmc blijkt dat er een verband staat tussen Nederlanders met een lager inkomen en de kans op het ontwikkelen van hartcomplicaties. Het verschil in de sociale omstandigheden speelt volgens Gerrit van den Berg die aan het hoofd van het onderzoek staat al direct vanaf de geboorte een grote rol.

In de studie werd waargenomen dat een groot deel van de kinderen vanaf zes jaar in slechtere sociale omstandigheden al een vergrote kans op latere hartcomplicaties toonden. De bloedsuikerspiegel van de kinderen is vaak niet in balans en veel kinderen uit de lagere inkomensgezinnen hebben last van overgewicht. Ook hebben de kinderen in veel gevallen een hogere bloekdruk en krijgen de kinderen doorgaans te weinig vezels en juist teveel koolhydraten binnen.

[thrive_leads id='3269']

Maar niet alleen het eetpatroon van kinderen uit de lagere inkomensgezinnenn vormt een probleem. Al voor de geboorte worden veel kinderen uit een lager inkomensgezin blootgesteld aan gevaren die kunnen leiden tot hartcomplicaties op een later moment. Veel moeders uit de lagere inkomensgezinnen roken tijdens de zwangerschap. Daarnaast wordt er te vroeg gestopt met borstvoeding. Beide zaken spelen een cruciale rol in het versterken van het risico op hartcomplicaties.

Het is volgens Gerrit van den Berg duidelijk dat er nog veel gedaan moet worden om ouders beter in te lichten. Er wordt al veel aandacht besteed aan meer bewegen maar volgens de onderzoekers wordt er te weinig aandacht besteedt aan vroegtijdig stoppen met borstvoeding en roken tijdens de zwangerschap.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2013-09-13T13:19:37+00:00 10 september 2013|Gezondheidsnieuws|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com