Stress en bloeddruk

Stress is een ruim begrip. Zo heb je fysieke en mentale stress. Beiden hebben 1 ding gemeen, ze verhogen de bloeddruk. Echter, bij fysieke stress is dit een gezonde reactie, bij mentale stress minder. Heb je chronische mentale stress, dan is het ronduit ongezond. Ook angst veroorzaakt stress, maar meestal is dit van tijdelijke aard. Ben je vaak angstig, dan is het weer niet goed. Logischerwijs, hoe hoger de stress, hoe hoger de bloeddruk. Zeer stressvolle situaties kunnen dan voor sommige mensen in slechte (hart/ vaat) conditie levensbedreigend zijn.

Stress verminderen

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker aan te bevelen als u langer en gezond wilt leven. Bedenk ten eerste wat de stressfactoren zijn in uw leven, heeft u er invloed op, of niet? Kunt u de stressfactoren niet vermijden (zoals een autoritaire baas op werk), probeer dan een manier te vinden om ermee om te gaan. Vaak kunt u stressniveau’s verminderen door de juiste setting te creeren, door ademhalingsoefeningen te doen en wat vaker een rondje buiten te lopen. Ook is het goed vaker te sporten en/ of een massage te nemen. Meditatie en bidden helpen ook.

Lees ook

Een leuk weetje, weet u wat de meest stressvolle dag van de week is? Lees het hier

In sommige gevallen kan stress en depressie te maken hebben met een magnesiumtekort

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo