Selecteer een pagina

Bent u een roker die moeite heeft met stoppen? Dan bent u niet de enige. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil en zijn er al vele hulpmiddelen die rokers helpen bij het stoppen. Een bijzondere technische ontwikkeling pakt het probleem op geheel andere wijze aan… Eerst wat cijfers.

Aantal Nederlandse rokers en stoppogingen

In 2013 rookt ongeveer 27% van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder. Van al deze rokende Nederlanders is 80% van plan om te stoppen en doet ongeveer 28% daadwerkelijk jaarlijks een stoppoging, dit gaat dan om bijna 900.000 personen! (onderzoek TNO-NIPO). Het slagingspercentage is echter bedroevend laag.  Ongeveer 8% van de rokers die een stoppoging doen, had tot en met een jaar na de stoppoging geen enkele sigaret of shagje meer gerookt (bron: International Tobacco Control Netherlands Survey). Ofwel, van de 900.000 personen die jaarlijks een stoppoging doen, falen maar liefst 828.000 personen!

Update 2016

Het totaal aantal rokers zit nu op ongeveer 26%. Het totaal aantal dagelijkse rokers zit nu onder de 20%. Een verdere daling is niet opgemerkt, de cijfers lijken zich te stabiliseren. Ondanks het ontmoedigingsbeleid van de Europese Unie.

Anti rook hulpmiddelen

Gebruiken rokers hulpmiddelen, dan stijgt het stoppercentage behoorlijk. Maar het succes van een hulpmiddel blijkt erg persoonsafhankelijk. Mocht een bepaald hulpmiddel niet het gewenste resultaat geven, ga dan zeker niet bij de pakken neerzitten, maar probeer een ander hulpmiddel! Er bestaan vele hulpmiddelen om rokers te helpen van de sigaret af te blijven. Denk hierbij aan Nicotinevervangers, het succesvolle Champix, of kijk op ikstopnu.nl Een relatief nieuw hulpmiddel pakt het roken op een geheel andere wijze aan, de elektronische sigaret! Hieronder een opsomming en uitleg van alle anti rook hulpmiddelen, kies degene die het beste bij u past.

 

 

Nicotinevervangers

nicotinellBent u iemand met een vrij sterke mentaliteit, dan kunt u proberen te stoppen met alleen een nicotinevervanger zoals Nicotinell. Dit zou in principe voor iedere roker die voor het eerst wilt stoppen de eerste keus moeten zijn.

 

 

Champix

champixVoor de iets zwaardere roker die meer hulp wil, is Champix een zeer goed hulpmiddel. Het succespercentage van dit middel is relatief hoog, vooral in combinatie met de ondersteuning via het aan Champix gekoppelde LifeREWARDS programma. Dit is een kosteloos, vrijblijvend, individueel en interactief ondersteuningsprogramma.

 

 

Anti rook coach

Een anti rook coach is vooral bedoeld voor de zware rokers die zonder hulp niet van het roken af komen. De anti-rook coach biedt niet alleen advies over hulpmiddelen, maar staat u ook mentaal bij en zorgt dat u uw afspraken met uzelf en de coach na komt. Dit is wel het meest ingrijpende traject, aangezien u op regelmatige tijden op moet komen dagen. Dit traject is vaak ook niet kosteloos, hoewel het in sommige gevallen vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Bekijk voor meer informatie de site van ikstopnu.nl.

 

 

Rook door met de elektronische sigaret

De elektronische sigaret is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van roken. Deze sigaret is nauwelijks te onderscheiden van een echte sigaret en het overstappen op de elektronische sigaret voelt heel natuurlijk aan. Zo is de elektronische sigaret precies even lang als een normale sigaret en als u rookt blaast u ook ‘rook’ uit. Voor omstanders lijkt het dus alsof u een gewone sigaret rookt. Het werkingsprincipe van de elektronische sigaret is simpel maar doeltreffend. Als u rookt, krijgt u alleen waterdamp binnen, met enkele smaakstoffen en eventueel nicotine. U kunt zelf kiezen of u wel of geen nicotine erbij wilt. Nicotine houdt de verslaving in stand, maar hiermee voorkomt u ontwenningsverschijnselen.

Let op. Een e-sigaret is ook niet gezond, het is alleen 95% minder schadelijk dan een normale tabakssigaret.

 

E-Smoking E-sigaret

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x