Stevig ontbijt blijkt toch niet zo gezond

engels ontbijtLange tijd werd gedacht dat een stevig ontbijt mensen ertoe bewoog de rest van de dag minder caloriën tot zich te nemen. Uit onderzoek blijkt nu echter het tegenovergestelde. Mensen die een fors ontbijt nuttigen blijken over een hele dag gezien meer caloriën naar binnen werken dan iemand die een bescheiden ontbijt nuttigt.
 


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Aan het onderzoek deden 380 mensen mee. Van dit aantal hadden 100 mensen een gezond gewicht, de overige 280 kampten met overgewicht. Gedurende enkele weken werd zeer nauwkeurig bijgehouden wat ze aten, welke hoeveelheden zij nuttigden en op welke momenten zij dit deden. Daarnaast werd ook hun gewicht bijgehouden.
Het idee bestond dat mensen die uitgebreid ontbijten minder calorierijk eten tijdens de lunch en het diner. Dit bleek echter niet het geval. Mensen die een fors ontbijt nuttigden en daarbij alleen al honderden caloriën meer naar binnen werkten dan de personen die niet ontbijten of een wat bescheidener ontbijt namen, bleken tijdens de overige maaltijden niet minder caloriën tot zich te nemen.
Al bij al bleek een stevig ontbijt dus geen invloed te hebben op de eetgewoonten gedurende de rest van de dag. De stevige ontbijters kregen dus honderden caloriën extra binnen. De onderzoekers wezen erop dat een gezond en voedzaam ontbijt wel aan te raden is, dit weerhoudt mensen ervan om in de loop van de ochtend te gaan snoepen.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

One Response

  1. Norbert Mergen 30 januari 2011

Leave a Reply