Selecteer een pagina
engels ontbijtLange tijd werd gedacht dat een stevig ontbijt mensen ertoe bewoog de rest van de dag minder caloriën tot zich te nemen. Uit onderzoek blijkt nu echter het tegenovergestelde. Mensen die een fors ontbijt nuttigen blijken over een hele dag gezien meer caloriën naar binnen werken dan iemand die een bescheiden ontbijt nuttigt.
 

Aan het onderzoek deden 380 mensen mee. Van dit aantal hadden 100 mensen een gezond gewicht, de overige 280 kampten met overgewicht. Gedurende enkele weken werd zeer nauwkeurig bijgehouden wat ze aten, welke hoeveelheden zij nuttigden en op welke momenten zij dit deden. Daarnaast werd ook hun gewicht bijgehouden.
Het idee bestond dat mensen die uitgebreid ontbijten minder calorierijk eten tijdens de lunch en het diner. Dit bleek echter niet het geval. Mensen die een fors ontbijt nuttigden en daarbij alleen al honderden caloriën meer naar binnen werkten dan de personen die niet ontbijten of een wat bescheidener ontbijt namen, bleken tijdens de overige maaltijden niet minder caloriën tot zich te nemen.
Al bij al bleek een stevig ontbijt dus geen invloed te hebben op de eetgewoonten gedurende de rest van de dag. De stevige ontbijters kregen dus honderden caloriën extra binnen. De onderzoekers wezen erop dat een gezond en voedzaam ontbijt wel aan te raden is, dit weerhoudt mensen ervan om in de loop van de ochtend te gaan snoepen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x