Selecteer een pagina

Squash is net als badminton een spannende racketsport met een explosief karakter. Rennen en snel reageren zijn belangrijk, en maken squash een daarom een uitdagende sport. Het spel is makkelijk om aan te leren, en wordt op veel niveaus gespeeld. De materialen om te squashen kunnen op het juiste spelniveau worden afgestemd, zodat er altijd plezier kan worden beleefd aan deze leuke en gezonde sport. Squash is niet een spel wat zomaar op straat kan worden gespeeld. Omdat er flink gebruik kan worden gemaakt van de stuiterende eigenschappen van de bal, zijn een gladde muur en vloer noodzakelijk om het spel goed te kunnen spelen.

Squash en veiligheid

Squash is een snelle sport, waarbij blessures kunnen ontstaan. Het is niet ondenkbaar om een keer een misstap te maken bij het vele rennen door de zaal, maar dat is iets wat bij veel sporten kan gebeuren. Een kniebrace kan er voor zorgen dat sporten zoals squashen beter gaat tijdens een blessure. Bijvoorbeeld bij instabiliteit.

Bij het squashen is de snelheid van de bal zo hoog dat het kan gebeuren dat de tegenspeler wordt geraakt. Een flinke blauwe plek moet daarom weleens voor lief worden genomen. Maar een blauwe plek is niet het ergste. Het beschermen van de ogen is heel erg belangrijk, want een squashbal op snelheid kan flinke schade veroorzaken. Oogbescherming gebruiken is daarom zeker een goede zaak.

Squash, met wie, met wat, en waar?

Werken aan een gezond lichaam

Squash is een sport die perfect bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Het is een individuele sport die op de squashbaan met een tegenspeler wordt beoefend. En waar veel calorieën worden verbrand tijdens het sporten. Wanneer na afloop de sportbar wordt vermeden, blijft het lichaam helemaal fit. Op amateurniveau is het gezellig om een potje te gaan squashen. Wekelijks even naar de sporthal met wat sportkleding, een racket en een squashbal is heel gezond.

Regelmaat en een stuiterende squashbal

Of er nu wordt deelgenomen aan een competitie in clubverband, of dat er met een vriend of vriendin wordt gesport, regelmatig sporten is goed voor het menselijk lichaam. Zuurstof moet door de aderen heen worden gepompt, net zoals een squashbal door de zaal moet worden geslagen. Naast een paar goede sportschoenen voor in de zaal, is er niet veel nodig om lekker te kunnen squashen. Rackets en ballen zijn in veel verschillende variaties verkrijgbaar. De prijsverschillen tussen rackets worden onder andere veroorzaakt door de verschillende materialen die er worden gebruikt. 

Squashtermen en regels

Van Engelse oorsprong

Iedere sport heeft zijn eigen regels en uitdrukkingen, die vaak al eeuwen worden gebruikt. Squash is begin 1800 ontstaan in Engeland, en vandaar dat de uitdrukkingen in het Engels zijn. Woorden als; Service, Drive, No let, Boast, Hand-out, Stroke, Lob en Dropshot zijn enkele uitdrukkingen die gebruikt worden tijdens squash. De regels bepalen dat de squashbal mag stuiteren, en daarom zijn er verschillende soorten squashballen verkrijgbaar. Het tempo waarop beginnende squashers spelen ligt aanzienlijk lager dan dat van geoefende ervaren spelers. Squashballen zijn daarom te koop in verschillende stuitergraden. En zo valt er voor elk spelniveau een goede bal te kiezen.

Binnen de lijnen

Omdat het slaan van de squashbal een kwestie is van balans en kracht, verschillen de rackets dankzij de gebruikte materialen, van gewicht. Rackets gemaakt van aluminium, koolstofvezels of titanium hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen. Het is een leuke ontdekkingstocht om een fijn racket te kunnen vinden, om de bal goed binnen de lijnen te kunnen houden. Ieder mens is verschillend, en daarom is een goede oriëntatie belangrijk tijdens de aanschaf van een squashracket. Een passend racket zorgt ervoor dat er zolang mogelijk plezier kan worden beleefd aan de sport, en daarin te groeien.

Squashen en een gezond eetpatroon

Niet gemakkelijk, maar wel beter

Of mensen nu willen afvallen, of een gezond lichaam willen blijven handhaven door middel van squash, het squashen is een sport waarin een persoon groeit. Door ervaring wordt het spel uitdagender en intensiever. Of er nu één of meerdere malen per week wordt gesport, het lichaam vraagt om ondersteunende voeding, en vooral vocht. Het is belangrijk om goed te eten en een gezond eetpatroon naast het sporten te hebben.

Plezierig sporten, gezond leven

Squash is een boeiende sport. Elke keer, is het weer anders om op de baan te staan. Iedere bal komt weer anders van de muur terug, en de tegenspeler zorgt ook voor de nodige variatie. Het innemen van voldoende vocht is daarom belangrijk om het vochtgehalte in het lichaam zoveel mogelijk op peil te houden, en daarmee ook geconcentreerd te kunnen blijven. Alert kunnen reageren zorgt voor een boeiend spel waar veel plezier aan wordt beleefd, en wat zeker bijdraagt aan een gezond lichaam.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x