Sporten tijdens dieet laat sneller afvallen

Of je nu wel of niet een dieet volgt, sporten zorgt voor meer calorie verbruik. Daarnaast zorgt sport voor spierontwikkeling. Hoe meer je richting krachttraining gaat des te meer spiermassa je er in potentie bij kunt trainen. Uiteraard is het dan wel van belang hoe je voedingsschema eruit ziet.

Probleem met spiermassa ontwikkelen is dat je daar relatief veel energie voor nodig hebt. Terwijl als je op een dieet zit, je ook weer niet teveel calorien binnen mag krijgen. Het volgen van een koolhydraatarm dieet kan dan uitkomst bieden. Met zo’n dieet gaat je lichaam over naar vetverbranding. Dus volg je een koolhydraatarm dieet en je sport erbij, dan verbrandt je automatisch meer vet, ongeacht welke sportvorm je doet. De beste sportvormen voor vetverbranding zijn desalnietemin interval- en krachttraining.

[thrive_leads id='3269']

Grote voordeel van deze gouden combinatie is dat je vetpercentage doelgericht aangepakt wordt, je wordt dus atletischer. Ook kan je de intensiteit van je training verhogen, ook dan verbrandt je nog meer vet. Zorg er ook voor dat je regelmatig aan krachttraining doet. Hoe meer spieren je aanmaakt, des te hoger je rustmetabolisme en daarmee vetverbranding.

Vergis je niet, sport in combinatie met een goed (koolhydraatarm) dieet kan je tot 3x sneller doen afvallen als alleen een dieet!

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:25:19+00:00 10 januari 2012|Afvallen, Koolhydraatarm dieet|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com