Sporten met korting kan via je zorgverzekering

Dat sporten goed is voor lichaam en geest  weten we allemaal. Sporten heeft positieve effecten op het lichaam, verlaagt het lichaamsgewicht/overgewicht én de bloeddruk. Maar lang niet iedereen sport ook daadwerkelijk. Juist voor die mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken, is er: de zorgverzekering! Nu zul je misschien denken hoe kan de zorgverzekering mijn helpen om te sporten? Dit artikel vertelt je er meer over! 

Sporten met korting

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je met korting naar de sportschool. Zorgverzekeraars moedigen gezond leven en bewegen aan, daarom bieden ze hun verzekerden dit ledenvoordeel. De verzekerde krijgt een leuk extraatje maar zorgverzekeraars hebben er zelf ook wat aan. Want gezonde mensen maken minder zorgkosten dan mensen die vaker goed ziek zijn.

Wil je ook met korting naar de sportschool? Kijk dan of jouw zorgverzekering ook een kortingsregeling aanbiedt. Voor sommige sportievelingen kan dit een besparing opleveren van €20,00 per maand!

Hoe werkt sporten met korting?

De hoogte van de korting en de regeling is bij iedere zorgverzekering anders. UnitedConsumers biedt de zorgverzekering van VGZ aan, bij deze zorgverzekeraar zijn er twee opties waar je gebruik van kunt maken:


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Optie 1: Fitnessregeling met BasicFit:
VGZ heeft een regeling met de sportketen BasicFit, je kunt hier dus sporten met korting! De sportpas is ook nog eens overdraagbaar binnen je gezin en je kunt bijalle vestigingen van BasicFit terecht. Je gaat het abonnement aan voor 12 maanden maar betaalt de abonnementskosten per maand.

Optie 2: Cursus ‘Starten met fitness’:
Via het Gezondheidsplan van Intenz kun je de cursus ‘Starten met fitness’ volgen. De cursus duurt 6 maanden en daarnaast profiteer je van een aantal voordelen:
– Je betaalt gen inschrijfgeld
– Je krijgt een gratis fitheidanalyse
– Je sport onder professionele begeleiding
– Onbeperkt sporten: je traint 6 maanden tegen een speciaal kortingstarief

Ruim 550 fitnesscentrabieden deze cursus aan. Er is dus altijd wel een sportcentrum bij jou in de buurt!
Bij andere zorgverzekeraars krijg je meestal een aantal procent korting op een abonnement bij de sportschool. Soms kun je maar bij één geselecteerde sportketen terecht, soms bij diverse ketens. Bekijk goed de voorwaarden van jouw zorgverzekering en kom niet voor verassingen te staan.

Direct meer info en afsluiten van de VGZ zorgverzekering

Bron: UnitedConsumers

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply