Selecteer een pagina

Met een goede leefstijl gaat afvallen op heel natuurlijke en gezonde wijze. Dit in de praktijk brengen is helaas vaak wel lastig voor veel mensen. Lees onze tips om dit toch voor elkaar te krijgen.

Moeilijk kilo’s kwijtraken door leefpatroon

Een leefpatroon is eigenlijk een ingewikkeld woord in deze context. Elk mens heeft leefpatronen en deze hoeven zeker niet perse verkeerd te zijn! Er zijn echter ook patronen in het leven van mensen te ontdekken die niet bepaald helpen om die paar kilootjes extra kwijt te raken. Zo lijkt het roken van sigaretten misschien een prima middel tegen overgewicht; wanneer je trek hebt in eten rook je ter afleiding maar even een sigaretje… Maar het werkt uiteindelijk averechts. Verander je leefpatroon door te stoppen met roken. Roken is schadelijk voor je gezondheid. Besteed het uitgespaarde geld aan gezond eten, zoals veel groente en iedere dag twee stuks fruit. Wonen in een sterk vervuild milieu (industrie, snelweg, elektriciteitsmasten) kan je gezondheid ook ernstige schade berokkenen trouwens. Daarnaast vervuil je je lichaam ernstig met al die ongezonde stoffen die in tabak zitten. Tijdens het lijnen heeft je lichaam het al zwaar te verduren. Zorg goed voor je lichaam en je zult merken dat je veel sneller zult afvallen. Daarnaast krijg je een betere conditie, waardoor je minder snel vermoeid raak en dus langer kunt doorsporten om de overbodige calorieën kwijt te raken.

Neem voldoende nachtrust

Je kunt afvallen ondersteunen door je leefpatroon te veranderen. Krijg je bijvoorbeeld voldoende slaap? Iedere dag één uur te kort slapen scheelt je 7 kilo lichaamsvet per jaar! Als je vermoeidheid negeert, zul je om wakker te blijven eerder grijpen naar producten die veel suiker bevatten. Verander je leefpatroon en je wordt fitter. Door aan voldoende slaap te komen zul jij je bovendien stukken fitter voelen en opgewekter in het leven staan. Hierdoor is je lichaam en geest meer in balans en kun je uitdagingen beter aan. Gaat het afvallen in eerste instantie moeilijker dan gedacht? Je sleept jezelf gemakkelijker door deze moeilijke periode heen!

Ontspannen in relatie tot afvallen

Misschien denk je wel: wat heeft ontspannen nou te maken met sneller afvallen? Eerlijk is eerlijk, het leek ons ook een beetje te ver gezocht. Toch is er wel degelijk een relatie tussen beide. Want zoek je voldoende ontspanning, dan voorkom je in de toekomst wellicht een burn-out. Vraag je eens af hoe je met je emoties en stress omgaat. Emotie-eters gaan door spanning en stress meer eten. Eten onder stress is ongezond. Fransen nuttigen de vele calorieën tijdens de hoofdmaaltijd meestal in alle rust. Hierdoor komen onder hen minder hart- en vaatziekten voor. Langdurige stress is trouwens ook nog eens funest voor een gezonde bloedsuikerhuishouding. Zo blijkt uit medische experimenten, dat iemand onder zware stress op dat moment een diabetische bloedsuikerwaarde kan hebben. Probeer deze vicieuze cirkel te doorbreken; verander je leefpatroon ook op dit gebied. Ben je al een type dat sneller naar wat eten grijpt wanneer je het even teveel wordt? Zoek ontspannende bezigheden ter afleiding.

Sport de kilo’s weg!

Verander je leefpatroon door meer lichaamsbeweging (en dat hoeft niet perse een intensieve sportbeoefening te zijn). Sta bijvoorbeeld een half uur eerder op en gebruik deze tijd voor een gezond ontbijt en extra beweging. Frequent beweging bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen en vermindert de kans op bepaalde typen kanker en infarcten. En voldoende beweging helpt osteoporose te voorkomen en verlaagt het risico op vallen en fracturen. Fietsen, wandelen en zwemmen zijn perfecte vormen van bewegen om af te vallen. Raak snel kilo’s aan lichaamsvet kwijt door dagelijks te sporten en/of te bewegen!

Lees ook onze andere afvaltips en trucs en welke dieeten het beste zijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x