Selecteer een pagina

Als je tot de conclusie bent gekomen dat het toch echt tijd wordt om van wat kilo’s af te komen wil je natuurlijk ook snel afvallen. Het is belangrijk om op korte termijn resultaat te boeken. Op die manier is het ook makkelijker om maatregelen als een dieet en meer bewegen vol te houden. Snel afvallen is helaas echter niet voor iedereen even makkelijk. De één zal met een beetje beter letten op wat hij of zij eet al flink afvallen, de ander zal er heel wat meer moeite voor moeten doen, maar waar een wil is is een weg. Op SnelAfvallen.net proberen we je zo goed mogelijk voor te lichten op het gebied van diëten, bewegen en afvallen.

Het energieverbruik

Om te kunnen bewegen heeft je lichaam natuurlijk veel energie nodig maar ook het hart pompt de hele dag door, je hersenen werken continu op volle toeren en de organen verbruiken veel energie. Het is dus duidelijk dat je lichaam voldoende energie nodig heeft om te kunnen functioneren. Sommige mensen eten echter meer dan dat het lichaam nodig heeft. Het gevolg hiervan is dat zij aankomen in gewicht. Deze overtollige kilo’s zijn vaak meer lastig weer kwijt te raken. Afvallen is meestal moeilijker dan aankomen.

Je gewicht in balans

Dit artikel wijden we voor het grootste gedeelte aan de mogelijkheid die je hebt om snel af te vallen. Maar daarvoor moet je op zoek gaan naar het juiste balans tussen eten en verbruiken. Je zult dus evenveel energie moeten binnenkrijgen als dat je verbrandt. Ben je te zwaar? Dan kun je ervoor kiezen om een energietekort te creëren. Je lijf zal bij een energietekort snel op zoek gaan naar een alternatieve energiebron. Het meest logische voor je lichaam is om het lichaamsvet aan te spreken. Afvallen door minder te eten beoogt veel geduld! Je lijf verzet zich tegen snel afvallen en zal proberen zo efficiënt mogelijk met de energie om te gaan. Normaal gesproken dient vet namelijk als reserve voor mindere tijden. Deze worden zo min mogelijk aangesproken door je lijf. Het kacheltje zal wat minder warm worden gezet, zodat jij je kouder zult voelen tijdens deze poging om snel te kunnen afvallen. Ook zal misschien je hart in de spaarstand gaan, waardoor je eerder moe wordt bij inspanningen. Snel afslanken door te weinig te eten is moeilijker dan je denkt.

Koolhydraten

Wil je sneller afvallen? Dan moet je zeker meer weten over koolhydraten. Deze zijn namelijk de grootste veroorzakers van overgewicht. Let er op hoeveel koolhydraten je dagelijks tot je neemt. Jouw lichaam haalt het gemakkelijkst zijn energie uit de koolhydraten. Koolhydraten is een benaming voor alle soorten suikers maar ook zetmeel die in onze voeding zit. Het is trouwens niet zo dat de koolhydraten op zich dikmakers zijn. Integendeel. Maar het is gemakkelijker om grote hoeveelheden hiervan tot je te nemen dan bijvoorbeeld vetten of eiwitten. Snel afvallen kun je bereiken door de inname hiervan te beperken. Laat witbrood staan, eet een paar aardappelen minder dan je gewend bent en consumeer niet teveel pasta’s. Door te vaak en te veel koolhydraten te nuttigen, wen je je lijf hier aan. Je bloedsuikerspiegel is te hoog waardoor je constant het gevoel hebt te moeten eten. Je kunt met gemak een halve kilo per week afvallen door hier meer op te letten. Je lichaam zal dan overgaan op alternatieve energiebronnen, zoals het lichaamsvet. Pas daarna zijn de eiwitreserves aan de beurt. Deze bevinden zich in de spieren.

Stop met snoep eten

In snoep, koeken en in frisdrank zitten zeer veel suikers. Snel afvallen terwijl je toch zo nu en dan snoept en frisdrank drinkt kun je wel vergeten. Daarnaast gebruiken fabrikanten vaak chemische zoetstoffen in dit soort producten zoals Aspartaam. Deze stof is zeer schadelijk voor je gezondheid. Als je op dieet gaat zul je extra goed voor je lichaam moeten zorgen en dus ook deze producten moeten laten staan.

Afvallen door snel vet te verbranden

Alleen door lichaamsvet op een gecontroleerde wijze te verbranden kun je sneller afvallen. Ter berekening: 1 kilo vet bevat plus minus 8000 kcal. Door elke dag ongeveer 500 kcal minder te eten dan dat je normaal doet, zul je langzaamaan kilo’s gaan kwijtraken. Mannen hebben ongeveer 2000 nodig dag. Vrouwen iets minder, namelijk 1500 kcal. Je zult merken dat wanneer jij je hier aan houdt, je per week minimaal een halve kilo kunt kwijtraken. Zorg ervoor dat je niet veel te weinig gaat eten. Je krijgt last van hongergevoel en het gevaar is dan ook groot dat je op den duur de verleiding niet meer kunt weerstaan en sneller naar ongezonde producten grijpt. Ook is het zo dat je lichaam reageert op het “te snel afvallen” door energie te gaan besparen, waardoor afslanken nog moeilijker gaat. Wat veel aangeraden wordt is dan ook door af te vallen in kleine stapjes. Raak eerst bijvoorbeeld 3 kilo kwijt en probeer dit gewicht een maand vast te houden. Is dit gelukt dan probeer je opnieuw 3 kilo af te vallen. Op deze wijze val je niet te snel af, laat je je lichaam eraan wennen dat je op dieet bent en blijft afvallen een leuke bezigheid! Schakel een diëtist in wanneer je het gevoel krijgt het een en ander niet onder controle te krijgen.

Snel afvallen, hoe?

“Hoe kan ik snel afvallen?” is de vraag die nu waarschijnlijk door jouw hoofd zal gaan. Welk dieet moet je precies volgen, welke voeding kun je beter wel of niet eten, hoe vaak moet ik sporten, zijn allemaal vragen die gerelateerd zijn aan snel afvallen. Laten we met het dieet beginnen. Het dieet dat jij gaat volgen, hangt volledig af van jouw voorkeuren. Er zijn veel verschillende diëten beschikbaar, dus het hangt volledig af van welke soorten voeding jij houdt en wat jouw exacte doel is. Wil je slechts gewicht verliezen, of ga je ook voor een grotere spiermassa? Hier moet de keuze van het soort dieet op gebaseerd worden. Het is dus belangrijk dat je dit ook meeneemt in de keuze van het dieet dat je uiteindelijk gaat volgen.

Wist je dat: minimaal drie keer per week sporten al een extra gewichtsverlies van een halve kilo per week op kan leveren? Sporten is ontzettend belangrijk voor het menselijk lichaam en er worden ook veel voordelen mee behaald. Niet alleen hardlopen of fietsen is hierbij belangrijk, maar ook krachttraining. Door met kleine gewichten te werken, vergroot je de spieromvang. Door een grotere spieromvang, zal jouw lichaam een stuk meer energie nodig hebben. Deze energie wordt dan weer gehaald uit het vet, door dit te verbanden. “Hoe kan ik snel afvallen?”, de vraag zou nu al voor een groot deel beantwoord moeten zijn. Toch zijn er nog enkele andere belangrijke aspecten die je moet meenemen.

Een dieet komt vaak met een voorgeschreven lijst van voeding die je wel en niet mag eten. Mocht je nu een dieet gekozen hebben dat gebruik maakt van voeding die jij niet lust, of bepaalde voeding weglaat die jij liever wel hebt, dan is het slim om te kijken of je eventueel voeding weg kunt laten of erbij kunt voegen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bij een dieet dat uit groenten bestaat bijvoorbeeld een chocoladereep gaat toevoegen, maar je kunt wel kijken naar welke soorten groenten je wel en niet mag eten. Schrijft het dieet over spruitjes, maar heb je die liever niet op je bord? Dan is het handig om deze bijvoorbeeld te vervangen door snijbonen, ondanks dat het dieet die waarschijnlijk niet voorschrijft.

Discipline

Je hebt nu veel meer kennis over wat voor voeding je moet gaan eten en je weet nu ook hoe belangrijk sporten is voor het menselijk lichaam. Natuurlijk is het nu volledig aan jou om ook dit advies te gebruiken om jouw overtollige vet te verliezen. Je zult hard moeten werken en veel doorzettingsvermogen moeten tonen, om uiteindelijk toch jouw overtollige gewicht te verliezen. Schroom echter niet om tijdens het afvallen te experimenteren met nieuwe voeding. Wordt er voeding beschreven die jij nog nooit op hebt, dan is het wellicht leuk om dit ook echt eens te proberen. Zo ga je niet alleen veel gewicht verliezen, maar breidt je ook jouw smaak uit. Nu kan jij de vraag “Hoe kan ik snel afvallen?” ongetwijfeld zelf beantwoorden.

Kant en klare training en voedingsschema’s voor afvallen

Wist je dat er al zeer goede training- en voedingsschema’s bestaan voor afvallen? Ook voor jouw specifieke situatie? Interesse? Klik op de button hieronder.

[fusion_button link=”https://krachttraining.net/index.php/effectief-afvallen-en-vetverbranding.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Training en voedingsschema’s afvallen[/fusion_button]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x