Selecteer een pagina

Afvallen kan op allerlei manieren. Verschillende methodes boeken verschillende resultaten. Weet u niet welke methode het best bij u past? Of bent u benieuwd wat de beste afvalmethode is? Dan zit u hier goed! Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen over verschillende diëten. In dit artikel wordt de dieetmethode van Sonja Bakker behandeld.

Sonja Bakker

Sonja Bakker Bereik je ideale gewichtSonja Bakker is wellicht de bekendste voedingsconsulente van Nederland. In haar boek Bereik je ideale gewicht beschrijft ze haar eigen afvalmethode. Deze methode is beter bekend als het fenomeen ‘Sonja-Bakkeren’. Met deze bestseller is Sonja Bakker enorm bekend geworden. Duizenden mensen zijn bezig met Sonja-Bakkeren.

Voor wie is dit geschikt?

Deze methode is in principe voor iedereen geschikt. Maar dit dieetplan is extra geschikt voor mensen die graag ‘gewoon’ blijven eten. Ook voor mensen die niet van calorieën tellen houden is dit een goede methode. Als je moeite hebt met het zelf invullen van een voedingsschema is deze methode zeer geschikt voor jou.

Het dieet

Het unieke van dit dieet is dat je alles mag blijven eten. Het is vooral gebaseerd op matiger eten, dus minder van alles. Desondanks blijft dit een behoorlijk strikt dieet. Je volgt een 10-weken plan, waarin alles van tevoren al is uitgewerkt. Voor elke dag van de week is al een strikt voedingsschema uitgewerkt. Hieraan moet je je houden. Dagen mogen gewisseld worden; je eet op maandag bijvoorbeeld wat er voor dinsdag staat en vice-versa. Ook is er nog behoorlijk wat variatie mogelijk. Al het eten is ingedeeld in categorieën. Per categorie mag je zelf weten wat je eet. Zo mag je 250g magere yoghurt bijvoorbeeld vrijelijk inwisselen voor wat kwark of een glas melk.

Voordelen

Dit is een zogeheten crashdieet, je krijgt erg weinig calorieën binnen. Hierdoor zul je snel resultaten zien! Ook een voordeel is dat je behoorlijk veel kunt variëren. Je zit niet vast aan iets saais of aan eten waar je niet van houdt. Je hoeft geen calorieën te tellen, wat erg gemakkelijk is. Ook erg gemakkelijk is dat je volledige week al is ingepland. Je hoeft zelf niet te bedenken wat je kookt en er staan ook recepten in het boek.

Nadelen

Er zitten ook nadelen aan het dieet van Sonja Bakker. Veel mensen zouden last hebben van het jojo-effect omdat het een crashdieet is. Na het snel afvallen zouden veel mensen ook weer snel aankomen. Ook krijg je te weinig voedingsstoffen binnen zoals voedingsvezels en vitamines. Dit is echter niet uniek aan Sonja Bakker, andere crashdiëten hebben dit ook. Een ander nadeel van deze methode is een gebrek aan onderbouwing. Sonja Bakker mist vaak wetenschappelijke ondersteuning voor haar claims. Een laatste nadeel is dat er veel gewerkt wordt met dure artikelen. Het kan vrij prijzig worden.

Conclusie

Wil je snel afvallen en direct resultaat zien? Heb je geen zin in veel gedoe met calorieën tellen? Dan is deze methode een goede keuze. Een kant-en-klaar dieet waarmee je snel resultaten boekt. Het is wel verstandig om extra vitamines in te nemen. Het Sonja Bakker-dieet is zeer geschikt om in een korte periode veel gewicht te verliezen. Het is echter niet geschikt om langdurig mee af te vallen. Daarvoor mist het teveel belangrijke voedingsstoffen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x