Selecteer een pagina

Er worden door de eeuwen heen veel grapjes gemaakt over de frustraties van het samenwonen. Vrouwen, je kan beter kippen houden. Mannen, je kan niet met en zonder ze etc. Al die stress en frustraties kan zijn tol eisen van de gezondheid op langere termijn. Zit er een kern van waarheid in dat singles vaak gelukkiger en gezonder zijn?

Dat singles gezonder zijn staat nog niet keihard wetenschappelijk vast, maar laten we in ieder geval aannemen dat er aanwijzingen zijn en er een trend te bespeuren is wat betreft de gezondheidssituatie van de gemiddelde single. Hieronder volgen de meest opvallende resultaten. En ja, singles, glunderen jullie maar even fijntjes in de richting van al die samenwonende en getrouwde niet-singles. Daar hebben jullie namelijk alle reden toe!

Waarom singles (waarschijnlijk) gezonder zijn

Aangenomen wordt dat singles gezonder zijn, meer tijd hebben of maken voor sport, en minder last hebben van gewichtstoename dan mensen met een partner.

Maar dit is niet het enige goede nieuws. Wacht maar af: “There’s more to come!”

Singles vinden het leuk om uit te gaan en leggen gemakkelijk contact. Ze zijn vaker bereid of hebben meer gelegenheid om tijd vrij te maken voor iemand in hun vriendenkring met problemen. Daarnaast onderhouden singles langduriger hun vriendschapsbanden.

Do it your own way

Een single zou minder stress ondervinden, omdat hij/ zij niet hoeft te onderhandelen met de partner over financiële zaken of huishoudelijke werkzaamheden. Anderzijds deelt een single op deze wijze natuurlijk ook de zorgen in zijn / haar leven niet.

Niet alleen maar rozengeur en maneschijn?

Ondanks al deze positieve voordelen wordt een single volgens de onderzoekers door de omgeving soms toch als zielig, eenzaam en ongelukkig gezien. Als dit door de single als een stigma ervaren wordt, kan dit een negatieve impact op de gezondheid hebben.

Is er dan geen enkel minpuntje in de single te ontdekken? Ja, ter geruststelling van alle gebonden lezers: dit is er wel degelijk. Opmerkelijk genoeg blijkt het hart van de single zijn zwakke plek. In fysieke zin dan wel te verstaan. Er wordt niet gedoeld op een gebroken hart of andere liefdesperikelen. Indien een single een hartoperatie of problemen aan het hart ondergaat, blijkt hij minder voorzichtig te zijn met zijn gezondheid dan zijn gebonden tegenhanger. Partners in een relatie die hartproblemen ondervinden, gaan meestal voorzichtiger leven en beëindigen hun rookgewoonte.

Daarnaast blijft er echter nog voldoende over om als happy single positief en enthousiast over te zijn!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x