Schildklier problemen en overgewicht

Bij ongeveer 10% van de Nederlanders komt hypothyreoïdie voor, ofwel een tekort aan schildklierhormonen. Hier kunnen diverse oorzaken voor zijn. Vroeger kwam het zelfs vaker voor vanwege jodium tekorten, maar tegenwoordig komt dat praktisch niet meer voor in Nederland. Andere oorzaken voor een verminderde werking van de schildklier is van genetische aard (auto-immuunziekte), of medicatief (operaties etc.).

Een niet goed werkende schildklier kan een zeer groot aantal ‘vage’ klachten opleveren, waarvan gewichtstoename er een van is. Probleem is dat artsen een niet goed werkende schildklier niet altijd herkennen, juist door de vaagheid van de klachten.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


De behandeling van schildklier problemen bestaat meestal uit het extern toedienen van schildklierhormonen.

Meer info over schildklier problemen klikt u hier.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply