Selecteer een pagina

Rughaar is nog altijd een groot taboe in de slaapkamer. Volgens onderzoek van vrouw.nl is een behaard tapijtje op de mannelijke rug voor 73% van de vrouwen een ‘no-go’. Ook in de herenliefde wordt een behaarde rug niet gewaardeerd. Helaas is het niet eenvoudig om rughaar te verwijderen. Je kunt er simpelweg niet bij en bent bij praktische alle ontharingstechnieken (behalve een) afhankelijk van de hulp een ander. Geen pretje natuurlijk om je moeder, vriend of vriendin op te zadelen met dit toch enigszins onsmakelijke karweitje. In dit artikel zetten we de methoden om rughaar te verwijderen op een rij en vertellen we hoe je zelf kan zorgen voor een gladde rug.

Laserbehandelingen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: laserbehandelingen kosten een klein fortuin. Met een behaarde bovenlip zijn de kosten nog wel te overzien, maar met het grote oppervlakte van de rug kan het flink in de papieren lopen. Als je flink in je slappe was zit, is het wel een efficiënte manier om definitief af te rekenen met een groot deel van je rughaar. Helaas blijft een deel van het rughaar – door de verschillende groeifasen – onaangetast.

Harsen

Harsen is voor de mannen met een hoge pijngrens. Het valt namelijk niet mee om in een sessie van een kwartier tot een half uur een enorme hoeveelheid haren uit je lichaam te laten trekken. Daarnaast is het voor veel mannen geen pretje om open en bloot op de behandeltafel van een schoonheidsspecialist te gaan liggen. Zelf doen, is vaak geen goed idee, omdat een gebrek aan techniek het harsen onnodig pijnlijk maakt. Voordeel van je rug harsen is dat het haar enige tijd – van een paar dagen tot een paar weken – wegblijft.

Ontharingscrème

Het belangrijkste en enige voordeel van ontharingscrème is dat het volledig pijnloos is. Het stinkt wel en kan bij regelmatig gebruik de huid aantasten door de chemische bestanddelen. Het nadeel van ontharingscrème is dat je er – hoe net en secuur je ook bent – altijd een smeerboel van maakt. Daarnaast ben je afhankelijk van de hulp van een ander en de vraag is maar of hij/zij zin heeft in zo’n chemisch onderonsje.

Scheren

Bakblade Je eigen rug scheren was tot voor kort een garantie op een wervelfractuur. Sinds kort is er echter de baKblade. Dit is een hulpmiddel waarmee het mogelijk is om binnen korte tijd je eigen rughaar te verwijderen. De gepatenteerde dryGLIDE™ technologie zorgt hierbij voor een glad resultaat. De baKblade is veel groter dan een normaal scheermes. Dit maakt het mogelijk om binnen korte tijd een grote oppervlakte te bestrijken.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x