Rozijnen en bloeddruk

Uit een studie van het Louisville Metabolic and Atherosclerosis Research Center (L-MARC) blijkt dat personen met een matig verhoogde bloeddruk, beter regelmatig rozijnen kunnen eten. Drie keer per dag een handje rozijnen verlaagt de bloeddruk aanzienlijk.

Waarom verlagen rozijnen de bloeddruk?

Dit komt voornamelijk door het element kalium, wat zeer veel voorkomt in rozijnen. Een studie geleid door Dr. Harold Bays van het Louisville Metabolic and Atherosclerosis Research Center, toonde aan dat het eten van 3x een handje rozijnen per dag de systolische bloeddruk verlaagde. In deze studie werden 46 vrouwen en mannen met prehypertensie in groep A of B gezet. Groep A at 60 rozijnen per dag, verdeeld over 3 momenten. Groep B at een zelfde hoeveelheid van een snack (geen rozijnen) 3x per dag. De bloeddruk werd gemonitord en Groep A bleek na 12 weken een reductie in systolisch bloeddruk te hebben van 10,2. Wat 7% lager was dan Groep B.

 

Bron: Snacking on raisins may offer a heart-healthy way to lower blood pressure, http://www.cardiosource.org/News-Media/Media-Center/News-Releases/2012/03/Raisins_BP.aspx, 25-03-2011

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply