Selecteer een pagina

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben. Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Eerder had ik al Fitchef, dus ik kon niet wachten op Fitchef Turbo. Ik haal er zelf ook regelmatig heerlijke recepten uit en zal hier mijn eerlijke review geven over Fitchef Turbo.

Eerste indruk Fitchef turbo

Mijn advies is eerst de korte video te bekijken, hiermee krijg je een hele goede eerste indruk.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]https://vimeo.com/243716958

Uiterlijke kenmerken boek

Het boek is hardcover en ligt gewoon stevig in de hand. Het heeft naar mijn oordeel een mooie, duidelijke en praktische vormgeving. Ofwel, als je het boek vasthebt zie je meteen waar het om gaat en wat je kunt verwachten.

Slim en praktische vormgeving

Als je het boek openslaat zie je meteen dat er veel tijd en werk in de vormgeving is gaan zitten. Alles is zo opgesteld dat je zo snel en makkelijk ’to the point’ komt. Er wordt veel gebruik gemaakt van duidelijke icoontjes en kleuren. De inhoudsopgave geeft met kleurtjes de betreffende hoodfstukken aan. Deze vindt je dus heel makkelijk door gewoon snel naar de juiste kleur te bladeren. Slim en praktisch dus!

Meer dan alleen een receptenboek

Als je het boek openslaat en door de eerste paar pagina’s gaat zie je nog geen recepten. Met opzet, want het boek begint met belangrijkere zaken, zoals bewustwording omtrent je voeding en hoe je dit boek het beste kunt gebruiken. Het is dus niet alleen een receptenboek, je leert ook hele nuttige dingen omtrent voeding en voedsel bereiding. Zo komen zaken aan bod zoals:

 • Berekenen wat je nodig hebt aan energie (kcal) bij jouw metabolisme en activiteitenpatroon, zodat je de porties daarop kunt afstemmen
 • Hoeveel vet/ koolhydraten en eiwit voor jou ideaal is
 • Of je extra voedingsstoffen nodig hebt in jouw situatie en hoe je die makkelijk kunt aanvullen met de juiste voedingsmiddelen
 • Tips hoe je het beste je boodschappen kunt inslaan en hoe je structureel sneller klaar bent in de supermarkt
 • Hoe en waarom je maaltijden moet prepareren voor later gebruik
 • Welk keukengerei jou structureel tijd gaat besparen bij de bereiding van maaltijden
 • Handige weetjes wat je het beste waar kunt bewaren in de koelkast
 • Tips om voeding langer goed te houden na opening
 • Hoe je zelf weekmenu’s kunt samenstellen en voorbeelden van weekmenu’s
 • En nog veel meer…

De recepten in Fitchef Turbo

De recepten zijn zoals we ook uit het eerste Fitchef boek gewend zijn helder en makkelijk geschreven. Bij ieder recept krijg je zeer overzichtelijk de volgende informatie:

 • De hoeveelheid wat je gaat maken met de gegeven ingredienten (dus bijvoorbeeld 20 proteine crackers)
 • De bereidingstijd
 • Een opsomming van de ingredienten die je nodig hebt
 • Eventueel handige tips bij dit gerecht
 • De hoeveelheid energie, eiwit, koolhydraten, voedingsvezels en vet per portie
 • Stap voor stap hoe je het gerecht bereidt
 • Elk gerecht staat precies op 1 pagina (A4), dus lekker overzichtelijk!

Ik heb alle gerechten kort doorgenomen en ze zien er heerlijk en gezond uit. Sommige ook al zelf geprobeerd en bijvoorbeeld de proteinecrackers waren voor mij een echte uitkomst als sportfanaat. Handig om voor te bereiden en mee te nemen naar sportwedstrijden of trainingen.

Hieronder zie je een recept uit Fitchef Turbo ter illustratie, zodat je een goed idee hebt:

proteinecake fitchef turbo

Ik kan natuurlijk schrijven over meer gerechten, maar het is veel beter als je er zelf een aantal kunt zien! Dit kan dankzij het Fitchef Turbo inkijkexemplaar die Mark beschikbaar heeft gesteld. Bovenstaand recept komt ook uit dit inkijkexemplaar.

Download het gratis inkijkexemplaar van Fitchef Turbo

Mijn conclusie over Fitchef Turbo

Fitchef turbo is een receptenboek waar ik oprecht heel blij mee ben. Er staan echt goede recepten in, al bladerend door het boek begin ik vanzelf te watertanden en kan niet wachten om wat nieuwe recepten uit te proberen. De recepten die erin staan passen ook helemaal bij mijn actieve leefstijl, waarbij ik let op gezonde ingredienten en snelle bereidtijd. Tel daar de mooie vormgeving bij op, de duidelijke navigatie door het boek en de extra bonussen in de vorm van weekmenu’s en tips en je begrijpt dat ik niks anders kan doen dan dit boek 5 sterren geven!

Fitchef Turbo:     fitchef beoordeling

Sportieve groet,

Patrick van der Velde, auteur en eigenaar van Gezondbezig.nl

Interview met de maker van Fitchef  en Fitchef Turbo

Mark van Oosterwijck is de maker van Fitchef en Fitchef Turbo en we willen graag meer over hem en zijn boeken weten! Daarom heb ik hem geïnterviewd en een aantal pittige vragen voorgelegd.

mark-van-oosterwijckJe schrijft dat de originele Fitchef het resultaat is van je persoonlijk strijd tegen overgewicht. Kan je hier meer over vertellen? Hoe zag die strijd eruit, hoelang duurde die en welke lessen heb je eruit geleerd?
Dat klopt. Al vanaf jongs af aan had ik veel last van overgewicht. Dit beheerste mijn leven dusdanig dat ik vanaf het moment dat ik naar de brugklas ging altijd al enorm met gezonde voeding bezig was. Het probleem was toen dat het vooral een obsessie was. Ik was veel te streng voor mezelf. Als ik mezelf een keer liet gaan (een koekje bij de thee) dan was voor mijn gevoel alles meteen verpest. Uiteindelijk heb ik geleerd dat het om het geheel gaat. Regelmatig sporten en gezond eten. Dan is er af en toe zeker ruimte om te zondigen zonder dat dit meteen negatieve gevolgen heeft. Het gaat er niet om dat je jezelf uithongert, maar dat je lichaam voldoende voedingsstoffen krijgt waar het wat aan heeft. Inmiddels is mijn obsessie om af te vallen verdwenen en kan ik gewoon oprecht genieten van de dingen die er echt toe doen.

Je bent ook auteur van de eerste digitale Fitchef. Wat is het inhoudelijke verschil tussen die versie en het huidige Fitchef boek?
Het (oude) e-book en het (nieuwe) fysieke boek zijn niet met elkaar te vergelijken. Het oude e-book bevat alleen recepten en het nieuwe fysieke boek is een compleet boek met nieuwe recepten, achtergrondinfo, tips en weetjes, calorieën en macro berekeningen, boodschappenlijst en ga zo maar door. Toen ik het oude e-book online plaatste merkte ik dat er enorm veel positieve reacties op kwamen. Toch knaagde het aan me dat het een digitaal boek was. Veel mensen mailden me ook met de vraag of er ook een fysiek exemplaar te koop was. Als klein bedrijfje was dit in eerste instantie voor mij gewoon niet haalbaar. Nu zijn we inmiddels een jaar verder en ben ik dan ook enorm trots dat ik dit fysieke boek heb geschreven.

Wat zijn je meest favoriete recepten uit Fitchef en waarom?
Ik heb de recepten samen met Clara ten Houte de Lange samengesteld. Ze is bekend van het Lekker lang Jong boek en is al een groot deel van haar leven met receptuur bezig. We hebben gekeken naar een optimale verhouding in eiwitten/koolhydraten/vetten en Clara is een topper in goede smaakcombinaties. Want gezond eten moet ook zeker smakelijk zijn!

Ik vind alle recepten dus enorm lekker, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor de snelle goulash soep, de ribeye met rode wijnsaus en zoete aardappel en de zwarte-bonenbrownies. Yammie! ?

Ben je van plan Fitchef en Fitchef Turbo periodiek te vernieuwen met nieuwe recepten en of nieuwe inzichten?
Het FitChef boek en Fitchef Turbo blijft nu zoals het is. Het zijn boeken waar ik volledig achter sta. Wat de toekomst brengt dat weet ik nu nog niet. Ik moet er nu nog even niet aan denken om een nieuw boek te schrijven. Ik ben een perfectionist en het was dan ook echt een pittige klus. Wie weet in de toekomst!

Waarom zouden mensen jouw boeken moeten kopen? Wat onderscheidt jou van de rest?
Dat het complete boeken zijn. Het is meer dan een verzameling van gezonde recepten, het is onderbouwd met achtergrondinformatie en geeft daarnaast praktische voedingstips. Ook de voedingswaarde per recept zie je niet vaak terug in kookboeken. In het boek leer je hoeveel je moet eten voor je persoonlijke doelstelling. Je leert welke verhouding in eiwitten/koolhydraten/vetten optimaal is. En de recepten zijn op deze ideale ratio samengesteld. Zo staan bij veel recepten ook suggesties om het naar eigen voorkeur te finetunen.
Dus kortom. Boeken die af zijn en waarmee je echt aan de bak kunt!

Wat wil je de lezers van Krachttraining.net graag nog meegeven?
Vooral niet elke dag te geobsedeerd met voeding bezig zijn. Kijk niet teveel naar anderen, maar kijk naar jezelf. Heb je meer energie? Voel je je beter? Dan ben je op de goede weg. Lekker door blijven gaan!

De eerste Fitcheffitchef

Mocht je benieuwd zijn naar het eerste Fitchef boek van Mark, Gezondbezig.nl heeft een review geschreven over de eerste Fitchef. Dit receptenboek is zeker zo goed als Fitchef Turbo. Alleen ligt de nadruk bij Turbo op gerechten die nog sneller te bereiden zijn. Hoewel dit in de eerste Fitchef eigenlijk ook al erg goed zat.

Meer info of bestellen van het eerste Fitchef recepten boek

Wat zeggen anderen die het eerste Fitchef boek gekocht hebben?

Enkele reacties op FitChef (deel 1)

156 reviews op BOL.com (top 5 best beoordeelde kookboeken)

“Heel fijn en duidelijk boek. En eindelijk een boek met normale door de weekse gerechten. Probleem met veel kookboeken en dieetboeken vind ik dat er gerechten in staan waar je veel teveel voor moet doen of met vergezochte ingrediënten. Ik hou en kan goed koken. Maar voor gewoon door de week met de kinderen erbij moet niet teveel werk zijn en normale ingrediënten. Ik weet wel magere gerechten maar mis soms inspiratie en verval elke week in dezelfde dingen. Dat wordt zo saai! Dit boek geeft mij eindelijk inspiratie voor de gewone door de week maaltijden. Top.”

– Margriet Oostrom-Huibers

“Ik heb het boek al een tijdje en het is echt geweldig! Lekkere recepten, makkelijk en best snel te maken. En omdat ik zelf geen vlees eet, moet ik opletten dat ik toch genoeg eiwitten binnenkrijg. Met dit boek prima te doen. Goede info! Ik ben er al drie weken uit aan ’t koken! Tot ieders plezier hier in huis. Ik heb het ook aangeraden aan mijn personal trainen en al zijn andere klanten..”

– Ellemarie Bleeker

“Gisteren het boek binnen krijgen. Heel duidelijk en goed omschreven wat je moet doen bij welke wens (afvallen of aankomen en alles wat er tussen zit). Leest gemakkelijk weg.

Helemaal top! Als je serieus met je gezondheid bezig bent raad ik je dit boek aan. Vanavond het eerste recept proberen, heb er nu al zin in….”

– Miranda van Schilt

“Als fanatieke krachtsportster is dit boek echt een uitkomst! Schema’s zijn zo gemaakt met de simpele en heerlijke recepten beste boek wat ik ooit heb aangeschaft hihi!”

– Joyce Dalebout

“Ik ben super tevreden en enthousiast over het boek! De recepten zijn makkelijk te maken met lekkere ingrediënten. Voor elk moment van de dag heb je een recept. Het beste kookboek dat ik ooit heb gekocht! :)”

– Rachel van Roosmalen

“Nog steeds zo blij met dit kookboek!!
13 oktober gpb operatie gehad en moet veel eiwitten eten met mijn mini maagje. Ik kan amper suikers verdragen of vetten dus dit kookboek is echt mega ideaal!!!”

– Bella Moreira Aires

“Heb het boek binnen, mijn complimenten!! Prachtig vormgegeven en helder geschreven. Hier gaan we veel plezier aan beleven. Top!”

– William Koopman

“Wat een super boek! En de recepten zijn echt waanzinnig lekker, top! Hier in de familie hebben ze hem ook al aangeschaft! :)”

– Femke Poulus

Meer info of bestellen van het eerste Fitchef recepten boek

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x