Selecteer een pagina

Reuma, ofwel vaak reumatoïde artritis, is een aandoening die gekenmerkt wordt door ontstekingsreacties, veroorzaakt door het lichaamseigen immuunsysteem. Het is dus belangrijk voeding te eten die enerzijds ontstekingsreacties temperen en anderzijds de pijn verlichten.

Antioxidanten

Antioxidanten, zoals vitamine C en E in de voeding kunnen een gunstige bijdrage leveren omdat zij het vrijgeven van arachidonzuur bemoeilijken. Arachidonzuur wordt bij ontsteking omgezet in metabolieten die uiteindelijk zorgen voor pijnbeleving. Daarnaast is vitamine C onmisbaar bij de kraakbeenvorming en gebufferde vitamine C is nodig voor het vormen van het collageen en het overdragen van sulfaatgroepen bij de vorming van proteoglycanen. Vitamine C remt de lysosomen enzymen, die kraakbeen afbreken.

Antioxidanten en vitamine C zitten vooral in groenten en fruit en zijn dus juist voor reumapatiënten belangrijk om veel te eten.

Super voedsel

Het is verstandig om een paar pijn verlichtende ‘super’ voedsel te consumeren:

  • Eet groenten en fruit met alle kleuren van de regenboog. Gekleurde gewassen bevatten veel grotere hoeveelheden antioxidanten, vitaminen en nutrienten als de minder gekleurde varianten. Deze voedingsmiddelen helpen je gezond te houden, wat een eerste stap is bij het vechten tegen reuma.
  • Een royale zalm salade of gerecht. Deze is rijk aan calcium, vitamine D, foliumzuur en omega-3 verzuren. Het verlaagt ook nog eens je cholesterol en is goed voor hart- en bloedvaten.
  • Bananen. Rijk aan vitamine C, B6, kalium en foliumzuur. Worden vaak geadviseerd bij reuma klachten.
Eet u (te) weining groenten en fruit, dan kunt u een antioxidanten formule overwegen en/of een goede multivitamine. Een erg goede en relatief goedope antioxidanten formule en multivitamine  worden verkocht door Krachtshop.nl.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x