Selecteer een pagina

Razendsnel afvallen en gericht buikvet aanpakken. Volgens veel voedingsdeskundigen is het onmogelijk. Hebben deze zogenoemde experts gelijk? Voor een deel wel. Te snel afvallen heeft op de langere termijn alleen maar nadelen en gericht plaatselijk vet verbranden is in principe niet haalbaar. Toch is het mogelijk om met een doordachte aanpak een supersnelle start te maken – 3 tot 5 kilo in 1 week is mogelijk – en het accent zoveel mogelijk te leggen op het gevaarlijke en lelijke buikvet.

Het lichaam dwingen om vet te verbranden

De sleutel tot succes is ‘ketose’. Dit is een toestand waarbij het lichaam haar energie niet uit koolhydraten haalt, maar gedwongen wordt om over te schakelen op vet als belangrijkste energiebron. Hierbij gaat het om vetten (bij voorkeur onverzadigd) die je binnenkrijgt uit de voeding, maar ook je eigen vetvoorraden worden door het lichaam gebruikt als energiebron. Het spreekt voor zich dat dit zorgt voor sneller vetverlies.

Binnen no-time 2 tot 3 kilo kwijt

Ketose heeft op de korte termijn ook nog een ander voordeel. Koolhydraten hebben namelijk de eigenschap dat ze veel vocht vasthouden in het lichaam. Twee tot drie kilo is niet ongewoon. Het bereiken van een ketogene toestand zorgt ervoor dat je deze extra kilo’s binnen een paar dagen moeiteloos kwijtraakt. Het resultaat is dat je er binnen no-time een stukje strakker en slanker uitziet. Kortom, supersnel afvallen! Een leuke bonus die je binnen hele korte tijd kunt verdienen. Het omgekeerde is dan natuurlijk ook waar, als je weer koolhydraten gaat eten, komt dat vocht ook weer terug aan!

Gericht buikvet verliezen

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat ketose ervoor kan zorgen dat buikvet veel sneller verdwijnt. Bij mannen is aangetoond dat dit zelfs drie keer zo snel kan gaan als bij een normaal dieet. Dit is erg belangrijk, want buikvet – met name het vet rond de organen – kan erg gevaarlijk zijn. Het wordt in verband gebracht met ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs verschillende vormen van kanker. Gericht afvallen rond de buik is dus een belangrijke stap naar een betere gezondheid.

Een koolhydraatarm dieet: de sleutel tot succes

Na al deze voordelen is het tijd om te vertellen hoe ‘ketose’ bereikt kan worden. Het antwoord ligt behoorlijk voor de hand. Het volgen van een koolhydraatarm dieet – het van het menu schrappen van voedingsmiddelen zoals pasta, rijst en brood – dwingt het lichaam tot ketose; het verbranden van vet als belangrijkste energiebron. Een koolhydraatarm dieet heeft bovendien nog een aantal andere voordelen. Het zorgt ervoor dat je langer een ‘vol’ gevoel hebt waardoor je minder de neiging tot ‘snaaien’ hebt. Daarnaast is aangetoond dat het leidt tot een stabielere bloedsuikerspiegel en een lagere bloeddruk. Kortom, alleen maar voordelen.

Gecombineerd training- en voedingsschema

Bent u van plan een ketogeen dieet te volgen? Besef dan dat het resultaat veel sneller gaat en blijvender is als u er de juiste training bij volgt. Eventueel kunt u er ook nog de juiste supplementen bij inzetten voor extra hulp bij verantwoord afvallen. Wij vonden op Krachttraining.net deze gecombineerde training- en voedingsschema’s voor afvallen. Bekijk de link voor meer informatie en alvast veel succes!

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x