Pure chocolade en bloeddruk

Pure chocolade is niet alleen erg lekker, maar het schijnt ook nog eens goed te zijn voor uw gezondheid. Het verlaagt de bloeddruk en heeft een ontspannend effect op bloedvaten. Dit is onderzocht door de Universiteit van Boston. Overigens zorgt alleen pure chocolade voor dit effect, andere chocolade varianten hebben dit niet. Dit komt vanwege een bepaald soort flavonoide die in pure chocolade aanwezig is, die niet in de andere varianten zit.

Deze flavonoiden werken op twee manieren. Ten eerste zorgen ze dat bloedplaatjes niet te makkelijk aan elkaar blijven kleven, waardoor bloedpropjes minder snel voorkomen. Bloedpropjes verhogen namelijk de bloeddruk door het afsluiten van kleine bloedvaatjes. Ten tweede helpen deze flavonoiden de aderwanden te ontspannen, waardoor ze makkelijker bloed kunnen vervoeren.

Overigens moet u zich niet helemaal te buiten gaan aan pure chocolade, het bevat nog steeds relatief veel suikers, vettten en calorien. Beperk daarom uw inname tot een paar stukjes per dag (maximaal 40 gram).

 

Lees ook

Chocolade heeft positief effect op cholesterol

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply