Proces tijdens het slapen zorgt voor schoonmaakbeurt hersenen

Wetenschappers hebben ontdekt dat er iedere nacht tijdens het slapen een proces plaatsvindt dat de hersenen zogezegd schoonmaakt. Dit proces zorgt ervoor dat giftige stoffen die zich in de loop van de dag in de hersenen hebben opgehoopt, verwijderd worden. Overdag is het niet mogelijk of effectief voor de hersenen om dit proces uit te voeren.

De wetenschappers hebben waargenomen dat dit proces ervoor zorgt dat de hersencellen zichzelf kleiner maken. Omdat de hersencellen kleiner worden, is het voor vloeistoffen mogelijk om door de hersencellen heen te spoelen. Het proces is dan in feite daadwerkelijk een douchebeurt voor de hersencellen. Het proces is echter vrij intensief voor de hersenen waardoor het niet door de hersenen wordt uitgevoerd wanneer je wakker bent.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Verder geven de onderzoekers aan dat dit proces een belangrijke rol speelt waarom het voor het menselijk lichaam optimaal is om elke dag acht uur slaap te krijgen. Daarnaast zijn de onderzoekers in de veronderstelling dat ziektes zoals Parkinson en Alzheimer veroorzaakt worden door het feit dat dit proces niet meer optimaal uitgevoerd kan worden. In beide gevallen ontstaan er ophopingen van eiwitten in de hersenen waardoor het lichamelijke spoelwater geblokkeerd wordt om de hersencellen schoon te spoelen.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply