Pepermunt tegen buikpijn


In de natuurgeneeskunde is het al lager bekend, maar uit de resultaten van klinisch onderzoek blijkt het nu ook: een pepermuntje kan buikpijn verlichten of zelfs verhelpen.Mensen die last hebben van het “prikkelbare darm syndroom” kregen het advies om pepermunt te eten al langer en het bleek echt te helpen. Het was alleen onduidelijk waardoor dit kwam. Wetenschappers hebben hier onderzoek naar gedaan en het blijkt te maken hebben met het eiwit TRPM8. Dit eiwit bindt eiwit en iciline, twee stofjes die in pepermunt zitten en verantwoordelijk zijn voor de verkoelende werking ervan. Het eiwit TRPM8 zit in de dikke darm en wordt geactiveerd door de koelende stofjes die zich in pepermunt bevinden. Activatie van dit eiwit zorgt voor een vermindering van de pijn, doordat de zenuwvezels die de pijn signaleren minder actief zijn. Vooral vezels die gevoelig zijn voor mosterd of chili blijken minder te voelen.
Het prikkelbaredarmsyndroom volgt vaak na een buikgriep. Als de griep voorbij is, blijven de zenuwen erg actief en signaleren alles, wat veel pijn veroorzaakt. Een behandeling bestaat er eigenlijk niet voor. De resultaten van dit onderzoek worden dan ook als zeer welkom ervaren. Pepermunt blijkt echt te helpen tegen de buikpijn!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
 • Uit algen, geen vis gaat dood
 • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
 • Helpt bij vetverbranding
 • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:28:09+00:00 29 april 2011|Tips|1 Comment

One Comment

 1. Karin van Loon 12 maart 2012 at 19:48 - Reply

  Ik kreeg van een vriendin de tip om een pittenzak te bestellen. Sindsdien gebruik ik iedere avond voor het slapen een warme pittenzak op de buikstreek.

  Ik ben hier zo enthousiast over dat ik dit nu ook graag even deel.

  Karin van Loon
  Sliedrecht

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com