Selecteer een pagina

Een overmaat aan koolhydraten veroorzaakt volgens een nieuw onderzoek depressieve gevoelens bij vrouwen. De Harvard School of Public Health heeft onlangs een twaalfjarig onderzoek afgerond waarbij de onderzoekers meer dan 40.000 vrouwen heeft bestudeerd op het ontwikkelen van depressieve gevoelens.

De conclusie die het onderzoeksteam heeft getrokken uit de resultaten is dat koolhydraten een invloed hebben op het ontwikkelen van depressieve gevoelens bij vrouwen. Vrouwen die hun dieet voornamelijk voedingsmiddelen met veel koolhydraten zoals pasta, rood vlees en brood baseerden, bleken sneller depressieve gevoelens te ontwikkelen en meer vatbaar voor een dipje te zjin.

Aan de andere kant ontwikkelde vrouwen die in hun dieet veel vis en olijfolie opnamen minder snel depressieve gevoelens. Ook het drinken van koffie en wijn bleek het ontwikkelen van deze gevoelens te remmen.

Het onderzoeksteam heeft echter enkel waargenomen en heeft nog geen verklaring voor het feit. Mogelijk is er sprake van een onderlinge, wederkerende relatie tussen een dieet rijk aan koolhydraten en vrouwen met depressieve gevoelens. Vaak zijn juist mensen die last hebben van een depressie de mensen die sneller grijpen naar lekkernijen om zich beter te voelen. Comfort foods zoals het Amerikaanse Mac n Cheese zitten boordevol koolhydraten.

Uit een vorig onderzoek bleek hetzelfde te gelden voor suiker. Vrouwen met een dieet rijk aan suikers bleken vaker te kampen met depressieve gevoelens. Suiker wordt daarentegen vaak gebruikt als het tegengaan van depressieve gevoelens. Het eten van suiker om deze gevoelens te laten verdwijnen is echter een tijdelijke oplossing. Wanneer je eenmaal over de suikerpiek heen bent, zul je namelijk opnieuw in een dal terecht komen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x