Selecteer een pagina

Inmiddels is bekend, dat oestrogenen bescherming bieden tegen botontkalking. En is er een verband met het voorkomen van hart- en vaatziekten. Gedurende en na de overgang nemen oestrogeen concentraties af, wat het risico op deze aandoeningen doet stijgen.

 

Botontkalking

Tijdens de menopauze vermindert de productie van de oestrogenen. Hierdoor neemt de kans op botontkalking enorm toe. Calcium en organisch silicium zijn van belang voor gezonde botten en het voorkomen van osteoporose. Calcium zit in zeegroente, koolsoorten, zalm, bladgroenten, sojabonen, bonen, zuivel en noten. Vooral sesamzaad is zeer rijk aan calcium en zit in ‘tahin’ tr(pasta van sesamzaad en kikkererwten). Organisch silicium kan men het beste innemen als voedingssupplement als drinkbare oplossing (zie ook het Organisch silicium van Vitakruid). Twee andere wapens tegen osteoporose  zijn vitamine D en magnesium. Een voedingssupplement met de combinatie van calciumhydroxyapatiet, magnesium, vitamine K2 en hoge dosering vitamine D3 is  aan te raden om osteoporose te voorkomen.

 

Botmetingen

Osteoporose (botontkalking) is een aandoening die zich pas laat zien wanneer osteoporose een feit is. Ver voor die tijd begint de afbraak van botweefsel, vooral bij vrouwen na het 45ste jaar. Wervelinzakkingen worden met name door osteoporose veroorzaakt. Het krimpen, ofwel kleiner worden in lichaamslengte, of een spontane botbreuk bij een lichte stoot of val is een duidelijk signaal van osteoporose. De botafname is dan vaak al jaren bezig zonder dat men zich hiervan bewust is. Om osteoporose te voorkomen is een vroegtijdige diagnose van de botgesteldheid van essentieel belang. Op die manier kan men in overleg met de specialist de benodigde maatregelen nemen om de botdichtheid in een optimale conditie te houden en het fractuurrisico te verminderen. Het Osteo Care Center organiseert door het hele land botmetingen. Deze ultrasoon metingen zijn betrouwbaar en zonder röntgenstraling.  De metingen worden uitgevoerd door deskundige therapeuten die u indien gewenst een persoonlijk advies kunnen geven. De kosten hiervoor bedragen € 35,00 exclusief BTW.

Wilt u weten of er binnenkort in uw buurt een botmeting plaatsvindt neem dan contact op met het Osteo Care Center tel. 0252 534322 of schrijf u in voor een botmeting in uw buurt via de site www.osteocarecenter.nl. Bent u therapeut en wilt u een botmeting voor uw cliënten organiseren kunt u het Osteo Care Center inschakelen om dit ten behoeve van uw cliënten in uw praktijk te organiseren. Een uitstekende gelegenheid om aan preventie te doen. Voorkomen is beter dan breken!

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x