Organisch silicium

Is organisch silicium een alternatief dat werkt bij de behandeling van artrose? Het idee dat organisch silicium bij gewrichtsklachten zou kunnen helpen, is gebaseerd op de bekende kraakbeen- en botvormende eigenschappen ervan. Ook al heeft men jarenlang gedacht dat silicium als oligo-element te verwaarlozen was, wordt nu duidelijk dat silicium het eerste beschermingsschild van het lichaam vormt, en dat het een belangrijke plaats inneemt in de huidige complementaire geneeswijze.

Silicium is een essentiële voedingsstof, net als calcium, magnesium en zink en een belangrijk onderdeel van ons bindweefsel. Een tekort aan silicium verzwakt daarom onze gehele bindweefselstructuur. Silicium maakt onderdeel uit van collageen, chondroïtinesulfaat, keratinesulfaat en hyaluronzuur. Alle lichaamsdelen waarvoor een sterk en elastisch collageen nodig is, zijn afhankelijk van silicium voor de normale groei, ontwikkeling en sterkte. Voedingsbronnen rijk aan silicium, zijn gierst, brandnetel en heermoes.

Doordat toediening van silicium in de vorm van SiO2 verbindingen niet wordt opgenomen is silicium tot op heden nog maar weinig gekend in de medische wereld.

De vorm silanol, organisch silicium in drinkbare oplossing, heeft voor het menselijk lichaam wel de hoogste biologische beschikbaarheid. De therapeutische toepassingen zijn nu veel groter geworden.  Silica is ook verkrijgbaar in homeopathische vorm. U doet er echter beter aan een erkende homeopaat te consulteren en te vragen welke van alle mogelijke middelen tegen artrose voor u het beste is.

Silicium kan ook als huidgel worden gebruikt om te smeren. De silicium werkt dan ook als de dragende stof voor andere stoffen aangezien organisch silicium goed door de huid kan dringen en andere stoffen zoals glucosamine en MSM mee kan nemen.

 

Lees ook

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:23:28+00:00 14 juli 2012|Organisch silicium|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com