Oplossing type 1 diabetes dichtbij

Een team van Nederlandse wetenschappers boeken vooruitgang met de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. De kunstalvleesklier moet een uitkomst zijn voor patiënten die gediagnosticeerd zijn met type 1 diabetes. Om hun suikerspiegel op peil te houden, moeten patiënten met deze ziekte dagelijks meerdere malen een insuline prik nemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat er niet teveel koolhydraten in het dagelijks dieet voorkomen.

Wanneer de kunstalvleesklier werkelijkheid is, hoeven patiënten met deze ziekte de bovenstaande ongemakkelijkheden niet meer te doorstaan. De kunstalvleesklier reguleert namelijk alles automatisch. Het vervangt als het ware de functie van de eigen alvleesklier.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Het team van wetenschappers heeft deze week aangekondigd dat zij een stap verder zijn in het realiseren van deze oplossing. Het team is erin geslaagd om het formaat van de kunstalvleesklier aanzienlijk te verkleinen. Aanvankelijk wist het team een apparaat te ontwikkelen dat de functie van de alvleesklier wist na te bootsen. Het apparaat was echter te groot om in het menselijk lichaam te plaatsen.

Het is nog niet zeker wanneer de kunstalvleesklier echter in de praktijk toegepast zal worden. Wanneer het apparaat daadwerkelijk klaar is en niet enkel een prototype is, zal er moeten gekeken worden hoe men patiënten gaat opereren. Daarnaast moeten patiënten goed gewezen worden op alles wat er bij een kunstalvleesklier komt kijken. Het plaatsen van de kunstalvleesklier schijnt op een geheel andere manier te moeten gebeuren dan vergelijkbare behandelingen.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply