Ook op koolhydraatarm dieet kan je teveel eten

Stel, je zit op een koolhydraatarm dieet en je gewicht neemt niet verder af, je hebt een plateau bereikt. Een simpele oorzaak kan zijn dat je teveel energie binnen krijgt, ook al hou je jezelf strikt aan de dieet richtlijnen. Een dieet werkt vaak het best als je net voldoende kcal binnen krijgt om geen honger te lijden. Dus streef hier ook naar en eet niet meer als noodzakelijk. Dus zodra je verzadigd bent, stop je.

Dat je ongelimiteerd mag eten van de toegestane producten op de lijst, wil niet zeggen dat je meer moet eten dan nodig.

Het kan zelfs nodig zijn je kcal te tellen om zodoende erachter te komen of je toch teveel binnen krijgt. Iemand die zich strikt aan de voedingsrichtlijnen houdt en 1500 kcal per dag binnen krijgt zal altijd meer afvallen dan iemand die zich ook strikt aan de richtlijnen houdt, maar 2000 kcal per dag eet. Ervanuit gaande dat er evenveel bewogen wordt en het rustmetabolisme gelijk is.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Let op:

  • Minder je voedsel inname maar honger lijden is niet toegestaan
  • Eet ook niet te weinig. Luister naar je lichaam, eet zoveel om verzadigd te voelen, maar zeker niet meer. Krijg je weer trek, eet dan weer uit de lijst toegestane voedingsmiddelen. En besef, vet eten stimuleert vetverbranding!

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply