Selecteer een pagina

Stel, je zit op een koolhydraatarm dieet en je gewicht neemt niet verder af, je hebt een plateau bereikt. Een simpele oorzaak kan zijn dat je teveel energie binnen krijgt, ook al hou je jezelf strikt aan de dieet richtlijnen. Een dieet werkt vaak het best als je net voldoende kcal binnen krijgt om geen honger te lijden. Dus streef hier ook naar en eet niet meer als noodzakelijk. Dus zodra je verzadigd bent, stop je.

Dat je ongelimiteerd mag eten van de toegestane producten op de lijst, wil niet zeggen dat je meer moet eten dan nodig.

Het kan zelfs nodig zijn je kcal te tellen om zodoende erachter te komen of je toch teveel binnen krijgt. Iemand die zich strikt aan de voedingsrichtlijnen houdt en 1500 kcal per dag binnen krijgt zal altijd meer afvallen dan iemand die zich ook strikt aan de richtlijnen houdt, maar 2000 kcal per dag eet. Ervanuit gaande dat er evenveel bewogen wordt en het rustmetabolisme gelijk is.

Let op:

  • Minder je voedsel inname maar honger lijden is niet toegestaan
  • Eet ook niet te weinig. Luister naar je lichaam, eet zoveel om verzadigd te voelen, maar zeker niet meer. Krijg je weer trek, eet dan weer uit de lijst toegestane voedingsmiddelen. En besef, vet eten stimuleert vetverbranding!

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x