Onjuist gebruik laad- of refeedavonden tijdens koolhydraatarm dieet

Sommige koolhydraatarme diëten hebben zogenaamde laadavonden. Dit zijn avonden waarop je juist veel koolhydraten moet eten om de glycogeen reserves weer aan te vullen en je metabolisme weer een positieve opdonder te geven. De theorie erachter is goed, maar het succes hangt af van de uitvoering. Ook hier geldt weer, eet tot je verzadigd bent en niet meer. Wel mag je maaltijd zoveel koolhydraten bevatten als je wilt, dus bespaar daar zeker niet op.

Andersom geldt ook, eet je te weinig koolhydraten op deze laadavonden, dan profiteer je niet optimaal van de metabole boost.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Aantal laadavonden

Normaal gesproken heb je 1 of 2 laadavonden per week. Bij meer dan 2 moet je oppassen dat je niet teveel calorien binnen krijgt. Het absolute maximum aan laadavonden is om de dag. Dus een dag laden, de volgende dag weer koolhydraatarm, daarna weer laden etc. In principe doe je meer dan 2 laadavonden per week alleen in de ‘onderhoudsfase’, dus je bent dan al op gewicht en je wilt dit stabiel houden.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply