Selecteer een pagina

Sommige koolhydraatarme diëten hebben zogenaamde laadavonden. Dit zijn avonden waarop je juist veel koolhydraten moet eten om de glycogeen reserves weer aan te vullen en je metabolisme weer een positieve opdonder te geven. De theorie erachter is goed, maar het succes hangt af van de uitvoering. Ook hier geldt weer, eet tot je verzadigd bent en niet meer. Wel mag je maaltijd zoveel koolhydraten bevatten als je wilt, dus bespaar daar zeker niet op.

Andersom geldt ook, eet je te weinig koolhydraten op deze laadavonden, dan profiteer je niet optimaal van de metabole boost.

Aantal laadavonden

Normaal gesproken heb je 1 of 2 laadavonden per week. Bij meer dan 2 moet je oppassen dat je niet teveel calorien binnen krijgt. Het absolute maximum aan laadavonden is om de dag. Dus een dag laden, de volgende dag weer koolhydraatarm, daarna weer laden etc. In principe doe je meer dan 2 laadavonden per week alleen in de ‘onderhoudsfase’, dus je bent dan al op gewicht en je wilt dit stabiel houden.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x