Selecteer een pagina

Een onderzoek van de Universiteit van Wageningen komt met een verklaring waarom het zo lastig is om een dieet vol te houden en waarom er vaak een jo-jo effect optreedt bij mensen die een dieet volgen. Uit de resultaten van de studie van de universiteit blijkt dat, naarmate je het dieet langer volgt, er steeds minder animo is om gewicht te verliezen.

Voor het onderzoek hebben de onderzoekers twee mensen voor een periode van tien jaar lang onderzocht. De focus van het onderzoek lag naar de mate van drang tot eten te bepalen aan de hand van verschillende factoren. Des te meer het lichaam wordt gestimuleerd om te eten, des te lastiger het wordt om deze drang tegen te houden.

Eén van de redenen waarom het voor mensen in de Westerse wereld lastiger is om deze drang naar eten onder controle te houden, is het feit dat overal lekker eten wordt ten toon gesteld.

In het onderzoek kwam naar voren dat mensen juist een aantal maanden voordat zij starten met een dieet de meeste prikkels doorkrijgen om gewicht te verliezen. Naarmate het dieet voor een langere periode gevolgd wordt, nemen deze prikkels juist af. Aan het einde van het dieet zijn er juist bijna geen prikkels meer om gewicht te verliezen. Daarom is het zo lastig om een dieet vol te houden.

De resultaten van de studie verklaren dus waarom na een dieet mensen juist weer rap aankomen. Alhoewel dit in principe al bekend was, is nu bekend dat het animo om gewicht te verliezen aan het einde van het dieet flink afneemt en dat het dus belangrijk is om hier rekening mee te houden. In veel gevallen raadplegen mensen hun gemoedstoestand en de prikkels die zij binnen krijgen. In dit geval is het dus raadzaam om deze prikkels niet blindelings te volgen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x