Onderzoek komt met verklaring waarom een dieet volhouden zo lastig is

Een onderzoek van de Universiteit van Wageningen komt met een verklaring waarom het zo lastig is om een dieet vol te houden en waarom er vaak een jo-jo effect optreedt bij mensen die een dieet volgen. Uit de resultaten van de studie van de universiteit blijkt dat, naarmate je het dieet langer volgt, er steeds minder animo is om gewicht te verliezen.

Voor het onderzoek hebben de onderzoekers twee mensen voor een periode van tien jaar lang onderzocht. De focus van het onderzoek lag naar de mate van drang tot eten te bepalen aan de hand van verschillende factoren. Des te meer het lichaam wordt gestimuleerd om te eten, des te lastiger het wordt om deze drang tegen te houden.

Eén van de redenen waarom het voor mensen in de Westerse wereld lastiger is om deze drang naar eten onder controle te houden, is het feit dat overal lekker eten wordt ten toon gesteld.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


In het onderzoek kwam naar voren dat mensen juist een aantal maanden voordat zij starten met een dieet de meeste prikkels doorkrijgen om gewicht te verliezen. Naarmate het dieet voor een langere periode gevolgd wordt, nemen deze prikkels juist af. Aan het einde van het dieet zijn er juist bijna geen prikkels meer om gewicht te verliezen. Daarom is het zo lastig om een dieet vol te houden.

De resultaten van de studie verklaren dus waarom na een dieet mensen juist weer rap aankomen. Alhoewel dit in principe al bekend was, is nu bekend dat het animo om gewicht te verliezen aan het einde van het dieet flink afneemt en dat het dus belangrijk is om hier rekening mee te houden. In veel gevallen raadplegen mensen hun gemoedstoestand en de prikkels die zij binnen krijgen. In dit geval is het dus raadzaam om deze prikkels niet blindelings te volgen.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply