Omega-3 en artrose

De meest populaire alternatieve benadering voor de behandeling van artrose is het manipuleren van het dieet. Bepaalde vetzuren kan invloed hebben op de ontstekingsreactie, ten goede of ten kwade.

De ontstekingsstoffen en in het bijzonder de prostaglandines E2 worden aangemaakt op basis van arachidonzuur dat enkel wordt teruggevonden in dierlijke producten zoals vlees en vleeswaren. Ook daarom wordt reumapatiënten aangeraden meer vis en minder vlees te nemen. Een ondersteunende behandeling van een reumatoïde artritis met visoliën vindt haar oorsprong in de vaststelling dat Eskimo’s, die veel (vis)vetten consumeren, minder last hebben van hart- en vaatziekten en gewrichtsontstekings-ziekten. Uit onderzoek bleek dat visvetten en in het bijzonder de Omega-3 vetzuren (vooral EPA) de aanmaak van ontstekingsstoffen zoals prostaglandine E2 remmen en zo ook de ontstekingspijnen enigszins kunnen verminderen.

Het effect van visvetten op het reumaproces werd verder bestudeerd in verschillende gecontroleerde studies. De meeste tonen aan dat er een mild gunstig effect is op de activiteit van de artritis. Dit veronderstelt echter wel een voldoende hoge inname van visolie of voornamelijk vette vis. Bij gewrichtsontstekingen is het aan te raden om in het begin een extra dosering omega 3 te nemen. Gebruik daarom de eerste drie maanden drie maal daags drie capsules visolie in de verhouding 350/250 EPA/DHA. Daarna kan men pas overgaan op een onderhoudsdosering van 1 x daags.

Een goede prijs/ kwaliteit omega 3 vindt u hier.

 

Lees ook

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:23:35+00:00 11 juli 2012|Omega 3|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com