Selecteer een pagina

Essentiële vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en stimuleren tevens de vetverbranding. Een te lage inname van essentiële vetzuren kan vetverbranding tegenhouden. Lees hieronder meer.

Inleiding vetten

Gezonde vetten zijn de onverzadigde vetten. Daarbij onderscheiden we de enkelvoudig onverzadigde, de Omega-9 vetzuren, zoals in olijfolie of sesamolie en meervoudig onverzadigde, de Omega-3 en Omega-6 vetzuren, zoals in visolie en teunisbloemolie. De Omega-9 vetzuren zijn in principe voldoende aanwezig in de voeding. Voor een aantal Omega-3 en Omega-6 vetzuren ligt dit anders. Deels krijgen wij deze niet voldoende met de voeding binnen en deels is het lichaam niet in staat om deze vetten goed aan te maken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren.

Waaruit bestaat visolie?

Visolie bevat van nature de gezonde Omega-3 vetzuren EPA en DHA.

Hoeveel visolie moet je gebruiken?

Het advies van de gezondheidsraad is een inname van EPA en DHA van minimaal 450mg per dag voor volwassenen (de werkelijke inname in Nederland blijkt veel lager te zijn). Dit komt overeen met minimaal 2 maal per week een portie vette vis. Als u (te) weinig vis eet, is de aanbeveling het tekort aan te vullen met visolie capsules.

De visolie capsules van Krachtshop bevatten 180 mg EPA en 120 mg DHA (samen 300 mg Omega-3). 2 capsules per dag dekken hiermee ruimschoots de normale behoefte.

Gezondheidsclaims visolie

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van visolie. Hieronder een selectie van titels van onderzoeken. Bij elke titel hoort een corresponderend artikel, welke je verderop kan raadplegen.

Visolie en vetverbranding

  • Visolie verhoogt vetverbranding
  • Visolie versterkt het effect van training op de vet- en de vetvrije massa
  • Vet verbranden gaat sneller met visolie
  • Visolie breekt vetlagen af
  • Eiwit met visolie bouwt meer spier op

Een goed onderhouden bron van informatie op het gebied van gezonde vetten en visolie is www.visolie-info.nl

Deze website bevat artikelen en verwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken, boeken en artikelen over visolie.

Hieronder tevens de link naar “veelgestelde vragen over visolie”:

http://visolie-info.nl/faq.html#faq1

Mogelijke kenmerken omega-3 tekort:

http://visolie-info.nl/vetzuurtekort.html

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x