Selecteer een pagina

Het inademen van vervuilde lucht door bijvoorbeeld uitlaat gassen wordt al deceniia gekoppeld aan allerlei gezondheidskwalen. Iedereen weet dat smog een zeer negatieve invloed heeft op je gezondheid. Maar vanaf nu is het eindelijk officieel dat het inademen van vervuilde lucht onder andere longkanker kan veroorzaken. 

Het IARC, een organisatie dat deel uitmaakt van het WGO, heeft nu officieel vastgesteld dat longkanker onder andere veroorzaakt wordt door het inademen van vuile lucht. Uit onderzoeksdata blijkt dat in 2010 ongeveer 223.000 mensen zijn overleden aan longkanker waarbij de vermoedelijke oorzaak vervuilde lucht is geweest.

Sowieso is het inademen van vervuilde lucht één van de voornaamste oorzaken voor de ontwikkeling van kankercellen in het lichaam. Het IARC geeft aan dat er in de loop der jaren veel bewijzen zijn verzameld die in het voordeel zijn voor deze conclusie. Milieu-experts hebben deze bewijzen onder de loep genomen en de conclusie getrokken dat vervuilde lucht een aanzienlijke bedrage levert aan het ontwikkelen van kanker in de longen.

Volgens het IARC zijn niet alleen de dampen die vrijkomen bij het verbranden van diesel de oorzaak dat de luchtkwaliteit steeds slechter wordt. De vervuiling van de lucht die wij inademen is een combinatie van verschillende industriële en agrarische processen. Juist daarom is het moeilijk om deze oorzaak van kanker te voorkomen. Het blijft echter een goed idee om uit de buurt van industriële zones te blijven.

Het IARC geeft daarom ook aan dat er op internationaal gebied de handen in een geslagen moeten worden om de kwaliteit van de ingeademde lucht te verbeteren. In sommige stedelijke gebieden is het zelfs zo ver dat inwoners een mondkapje moeten dragen. En zelfs met deze voorzorgsmaatregelen is niet uitgesloten dat inwoners van deze steden een hogere kans op longkanker en andere gezondheidskwalen hebben.

Overigens is niet iedereen het eens met de conclusie van het IARC. Vanuit de Harvard Universiteit komt het verzoek om meer vervolg onderzoek te doen naar de mate waarin het inademen van vervuilde lucht een rol speelt bij het ontwikkelen van longkanker.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x