Nieuwe test ontdekt terugkerende borstkanker eerder

Een nieuw ontwikkelde bloedtest ontdekt terugkerende borstkanker beter en sneller. De test detecteert terugkerende borstkanker bijna twee keer zo vaak en in de meeste gevallen 11 tot 12 maanden eerder dan bestaande methoden. Dit werd bekend gemaakt door professor Daniel Raftery van Purdue University op de 243ste National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS) in San Diego.

Mensen die bortkanker overleven (circa 2,5 miljoen mensen in de VS alleen) lopen ongeveer 20% kans dat borstkanker binnen 10 jaar na de behandeling weer de kop opsteekt. Een eerdere ontdekking van borstkanker vergroot de overlevingskansen van de patient exponentieel. De bloedtesten die op dit moment nog gebruikt worden missen nog veel gevallen, of detecteren de ziekte pas in een vergevorderd stadium.

[thrive_leads id='3269']
De onderzoekers die de nieuwe test hebben ontwikkeld identificeerden negen biologische indicatoren die de terugkeer van borstkanker signaleren. Hiermee wordt terugkerende borstkanker in twee keer zo veel gevallen en gemiddeld 11 tot 12 maanden eerder geconstateerd. Een extra voordeel voor de patient is dat voor een test geen biopsie meer nodig is, maar dat een bloedsample volstaat.

Raftery hoopt dat de nieuwe test later dit jaar, of uiterlijk begin volgend jaar beschikbaar zal zijn. Ook gaf hij aan dat hij verwacht in de toekomst tests te kunnen ontwikkelen die alle gevallen van borstkanker eerder detecteren, dus niet alleen terugkerende gevallen.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:24:46+00:00 29 maart 2012|Medisch|1 Comment

One Comment

  1. Kor 29 maart 2012 at 20:24 - Reply

    Wanneer gaat de vraag gesteld worden waarom (borst) kanker vaak terugkeert na behandeling ? Stel dat je kanker aan je pink hebt, is het dan niet naief om te denken dat de kanker alleen in je pink zit en niet in je lichaam ? En is het niet kortzichtig om te denken dat de kanker is verdwenen als je die pink laat verwijderen ? De vraag zou derhalve moeten zijn: waar komt de kanker vandaan in plaats van waar zit de kanker.
    Want de plek waar het toevallig wordt ontdekt is inderdaad toevallig te noemen.

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com