Nieuwe test ontdekt terugkerende borstkanker eerder

Een nieuw ontwikkelde bloedtest ontdekt terugkerende borstkanker beter en sneller. De test detecteert terugkerende borstkanker bijna twee keer zo vaak en in de meeste gevallen 11 tot 12 maanden eerder dan bestaande methoden. Dit werd bekend gemaakt door professor Daniel Raftery van Purdue University op de 243ste National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS) in San Diego.

Mensen die bortkanker overleven (circa 2,5 miljoen mensen in de VS alleen) lopen ongeveer 20% kans dat borstkanker binnen 10 jaar na de behandeling weer de kop opsteekt. Een eerdere ontdekking van borstkanker vergroot de overlevingskansen van de patient exponentieel. De bloedtesten die op dit moment nog gebruikt worden missen nog veel gevallen, of detecteren de ziekte pas in een vergevorderd stadium.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo

De onderzoekers die de nieuwe test hebben ontwikkeld identificeerden negen biologische indicatoren die de terugkeer van borstkanker signaleren. Hiermee wordt terugkerende borstkanker in twee keer zo veel gevallen en gemiddeld 11 tot 12 maanden eerder geconstateerd. Een extra voordeel voor de patient is dat voor een test geen biopsie meer nodig is, maar dat een bloedsample volstaat.

Raftery hoopt dat de nieuwe test later dit jaar, of uiterlijk begin volgend jaar beschikbaar zal zijn. Ook gaf hij aan dat hij verwacht in de toekomst tests te kunnen ontwikkelen die alle gevallen van borstkanker eerder detecteren, dus niet alleen terugkerende gevallen.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

One Response

  1. Kor 29 maart 2012

Leave a Reply