Nieuw instrument om snacken te beperken

Stichting Voedingscentrum Nederland heeft in samenwerking met Universiteit Utrecht een nieuw en handzaam instrument ontwikkeld dat mensen direct en kostenloos inzicht geeft in hun eigen snackgedrag.

Mijn doel

Het Voedingscentrum presenteerde deze tool onder de naam Mijn doel onlangs op haar website

Deze tool geeft inzicht in snackgedrag en biedt handvatten om beter om te gaan met moeilijke momenten.

Via een handige klik kunnen gebruikers de tool meteen toepassen in hun dagelijks eetpatroon. Mijn doel is gekoppeld aan Mijn eetmeter, ook een online meetinstrument van het Voedingscentrum dat de mogelijkheid biedt een digitaal eetdagboek bij te houden.

Bij de tool Mijn Doel wordt op eenvoudige wijze uitleg gegeven. Via een gratis account log je in bij Mijn Doel. Na activering van de eigen account houd je een aantal dagen via de Eetmeter je eigen eetdagboek bij. Zodra je een snack tussendoor noteert, moet je vragen beantwoorden over het tijdstip en de omgeving tijdens het eten van de snack, bijvoorbeeld waar was je en met wie, wat werd er toen aangeboden aan voedsel, hoe voelde je je op dat moment. Op die manier wordt duidelijk waarom, waar en wanneer je snackt. Misschien had je al een vermoeden daarvan, bijvoorbeeld meestal op het moment dat je hongerig en moe uit je werk komt, in afwachting van het avondeten, maar op deze manier wordt jouw eetpatroon van tussendoortjes systematisch onder de loep genomen.

Dit is de eerste stap van inzichtverschaffing. In de tweede stap stel je vervolgens je doel op, aan de hand van de genoteerde eet- en snackgegevens. De derde, en belangrijkste stap tenslotte bestaat uit de uitvoering. Mijn Doel helpt je je heilige voornemens om te zetten in daadwerkelijke resultaten, en alles individueel bepaald, gebaseerd op jouw unieke situatie en, ook heel belangrijk met je eigen instemming.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Na een week volgt evaluatie en eventuele bijstelling van je doel. Misschien was je net even te streng voor je zelf of kan er juist nog wel een tandje bovenop.

Voedingscentrum Nederland en het Self Regulation Lab van de Utrechtse Universiteit gaan zelf ook evalueren in het voorjaar. Op basis van feedback en resultaten van de gebruikers van de digitale tool passen ze Mijn Doel eventueel aan.

Via een klik op de onderstaande link wordt u direct geleid naar Mijn Doel en de Eetmeter van de Stichting Voedingscentrum Nederland en kunt u vandaag nog een de slag.

Mijn doel

 

Voeding en trainingsschema’s?

Mocht u meer behoefte hebben aan kant-en-klare voeding en trainingsschema’s, dan kunt u deze voor slechts 4,95 euro direct downloaden. Selecteer welk schema het beste bij u past en begin direct.

Voeding en trainingsschema’s afvallen

Voeding en traininggschema’s spiermassa opbouwen

Thuisfitness schema’s

Sixpack schema’s

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply