Selecteer een pagina

Stichting Voedingscentrum Nederland heeft in samenwerking met Universiteit Utrecht een nieuw en handzaam instrument ontwikkeld dat mensen direct en kostenloos inzicht geeft in hun eigen snackgedrag.

Mijn doel

Het Voedingscentrum presenteerde deze tool onder de naam Mijn doel onlangs op haar website

Deze tool geeft inzicht in snackgedrag en biedt handvatten om beter om te gaan met moeilijke momenten.

Via een handige klik kunnen gebruikers de tool meteen toepassen in hun dagelijks eetpatroon. Mijn doel is gekoppeld aan Mijn eetmeter, ook een online meetinstrument van het Voedingscentrum dat de mogelijkheid biedt een digitaal eetdagboek bij te houden.

Bij de tool Mijn Doel wordt op eenvoudige wijze uitleg gegeven. Via een gratis account log je in bij Mijn Doel. Na activering van de eigen account houd je een aantal dagen via de Eetmeter je eigen eetdagboek bij. Zodra je een snack tussendoor noteert, moet je vragen beantwoorden over het tijdstip en de omgeving tijdens het eten van de snack, bijvoorbeeld waar was je en met wie, wat werd er toen aangeboden aan voedsel, hoe voelde je je op dat moment. Op die manier wordt duidelijk waarom, waar en wanneer je snackt. Misschien had je al een vermoeden daarvan, bijvoorbeeld meestal op het moment dat je hongerig en moe uit je werk komt, in afwachting van het avondeten, maar op deze manier wordt jouw eetpatroon van tussendoortjes systematisch onder de loep genomen.

Dit is de eerste stap van inzichtverschaffing. In de tweede stap stel je vervolgens je doel op, aan de hand van de genoteerde eet- en snackgegevens. De derde, en belangrijkste stap tenslotte bestaat uit de uitvoering. Mijn Doel helpt je je heilige voornemens om te zetten in daadwerkelijke resultaten, en alles individueel bepaald, gebaseerd op jouw unieke situatie en, ook heel belangrijk met je eigen instemming.

Na een week volgt evaluatie en eventuele bijstelling van je doel. Misschien was je net even te streng voor je zelf of kan er juist nog wel een tandje bovenop.

Voedingscentrum Nederland en het Self Regulation Lab van de Utrechtse Universiteit gaan zelf ook evalueren in het voorjaar. Op basis van feedback en resultaten van de gebruikers van de digitale tool passen ze Mijn Doel eventueel aan.

Via een klik op de onderstaande link wordt u direct geleid naar Mijn Doel en de Eetmeter van de Stichting Voedingscentrum Nederland en kunt u vandaag nog een de slag.

Mijn doel

 

Voeding en trainingsschema’s?

Mocht u meer behoefte hebben aan kant-en-klare voeding en trainingsschema’s, dan kunt u deze voor slechts 4,95 euro direct downloaden. Selecteer welk schema het beste bij u past en begin direct.

Voeding en trainingsschema’s afvallen

Voeding en traininggschema’s spiermassa opbouwen

Thuisfitness schema’s

Sixpack schema’s

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x