Selecteer een pagina

Een team van Nederlandse wetenschappers boeken vooruitgang met de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. De kunstalvleesklier moet een uitkomst zijn voor patiënten die gediagnosticeerd zijn met type 1 diabetes.

Om hun suikerspiegel op peil te houden, moeten patiënten met deze ziekte dagelijks meerdere malen een insuline prik nemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat er niet teveel koolhydraten in het dagelijks dieet voorkomen.
Wanneer de kunstalvleesklier werkelijkheid is, hoeven patiënten met deze ziekte de bovenstaande ongemakkelijkheden niet meer te doorstaan. De kunstalvleesklier reguleert namelijk alles automatisch. Het vervangt als hetware de functie van de eigen alvleesklier.

Het team van wetenschappers heeft deze week aangekondigd dat zij een stap verder zijn in het realiseren van deze oplossing. Het team is erin geslaagd om het formaat van de kunstalvleesklier aanzienlijk te verkleinen. Aanvankelijk wist het team een apparaat te ontwikkelen dat de functie van de alvleesklier wist na te bootsen. Het apparaat was echter te groot om in het menselijk lichaam te plaatsen.

Het is nog niet zeker wanneer de kunstalvleesklier echter in de praktijk toegepast zal worden. Wanneer het apparaat daadwerkelijk klaar is en niet enkel een prototype is, zal er moeten gekeken worden hoe men patiënten gaat opereren. Daarnaast moeten patiënten goed gewezen worden op alles wat er bij een kunstalvleesklier komt kijken. Het plaatsen van de kunstalvleesklier schijnt op een geheel andere manier te moeten gebeuren dan vergelijkbare behandelingen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x