Selecteer een pagina

Nederlanders eten teveel zout
De Nederlandse hartstichting geeft aan dat Nederlanders zo’n 10 gram zout per dag eten. Dat is zeker zo’n 4 gram te veel. Het menselijk lichaam heeft al genoeg aan 1-3 gram zout per dag. Het advies vanuit deze en andere stichtingen, alsmede de consumentenbond is dan ook om het eten van zout te verminderen.
Naar schatting overlijden er zo’n 2.500 mensen per jaar aan de gevolgen van het eten van teveel zout. Het eten van teveel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk verhoogt vervolgens weer de kans op hart- en vaatziekten
Vaak zijn mensen zich niet bewust van de hoeveelheid zout die zij binnen krijgen. Vooral in kant-en-klaar maaltijden, pizza’s en snacks zitten te veel zout, maar ook in brood zit behoorlijk veel zout. Al hebben verschillende producenten van brood op aandringen van onder andere de Nederlandse Hartstichting al stappen ondernomen om de hoeveelheid zou in het brood terug te brengen. In produkten als groente en vis zit van zichzelf weer veel minder zout.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x