Nauwelijks controle op labels voedingsmiddelen

De Consumentenbond heeft onlangs aan de bel getrokken over de nauwkeurigheid van labels van voedingsmiddelen. De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar voedingsmiddelen en in veel gevallen stuiten zij op misleidende informatie op de labels van voedingsmiddelen.

De Consumentenbond stelt dan ook dat zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als de winkels zelf de labels van voedingsmiddelen niet of nauwelijks controleren. Hierdoor klopt de informatie op labels in veel gevallen totaal niet. De hoeveelheden van voedingsstoffen komen niet overeen met de daadwerkelijke hoeveelheid en in sommige gevallen staan zelfs de verkeerde ingrediënten op een etiket.

In veel gevallen lijkt het om opzet te gaan. Zo prijzen verschillende producten aan dat het product 0% toegevoegde suikers bevat maar na een studie van de Consumentenbond blijkt dat dus niet het geval te zijn. Sommige fabrikanten en winkels blijken erg hardleers te zijn. Wanneer de Consumentenbond de winkels of fabrikanten op de vingers tikt over de foutieve informatie, passen zij dezelfde truc toe op één van hun andere producten.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Een aantal winkels hebben toegegeven dat zij niet controleren of de labels van de voedingsmiddelen die zij verkopen daadwerkelijk kloppen. Zij geven aan dat dat de taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze instantie geeft echter aan dat zij momenteel niet de mankracht en middelen hebben om alle labels te controleren. Zij leggen de nadruk op het controleren van voedingsmiddelen op direct schadelijke zaken zoals bijv. salmonella.

We raden dus aan om kritisch te zijn over wat je precies eet en als je een dieet volgt, om zelf te controleren wat je precies binnen krijgt. Wanneer je extra suikers of vet binnen krijgt, kan dit als gevolg hebben dat je meer calorieën inneemt dan je dieet toestaat.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply