Selecteer een pagina

De Consumentenbond heeft onlangs aan de bel getrokken over de nauwkeurigheid van labels van voedingsmiddelen. De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar voedingsmiddelen en in veel gevallen stuiten zij op misleidende informatie op de labels van voedingsmiddelen.

De Consumentenbond stelt dan ook dat zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als de winkels zelf de labels van voedingsmiddelen niet of nauwelijks controleren. Hierdoor klopt de informatie op labels in veel gevallen totaal niet. De hoeveelheden van voedingsstoffen komen niet overeen met de daadwerkelijke hoeveelheid en in sommige gevallen staan zelfs de verkeerde ingrediënten op een etiket.

In veel gevallen lijkt het om opzet te gaan. Zo prijzen verschillende producten aan dat het product 0% toegevoegde suikers bevat maar na een studie van de Consumentenbond blijkt dat dus niet het geval te zijn. Sommige fabrikanten en winkels blijken erg hardleers te zijn. Wanneer de Consumentenbond de winkels of fabrikanten op de vingers tikt over de foutieve informatie, passen zij dezelfde truc toe op één van hun andere producten.

Een aantal winkels hebben toegegeven dat zij niet controleren of de labels van de voedingsmiddelen die zij verkopen daadwerkelijk kloppen. Zij geven aan dat dat de taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze instantie geeft echter aan dat zij momenteel niet de mankracht en middelen hebben om alle labels te controleren. Zij leggen de nadruk op het controleren van voedingsmiddelen op direct schadelijke zaken zoals bijv. salmonella.

We raden dus aan om kritisch te zijn over wat je precies eet en als je een dieet volgt, om zelf te controleren wat je precies binnen krijgt. Wanneer je extra suikers of vet binnen krijgt, kan dit als gevolg hebben dat je meer calorieën inneemt dan je dieet toestaat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x