Selecteer een pagina

Met een natuurlijke aanpak zijn overgangsklachten over het algemeen zeer goed te behandelen. Met een gezonde leefstijl, bewegen in de buitenlucht, orthomoleculaire voedingssupplementen en plantaardige middelen zijn uitstekende resultaten te behalen. Regelmatig bewegen is enorm belangrijk. Spieren en gewrichten blijven soepel en het geeft tevens ontspanning. Bij stress kunnen Yoga, Tai Chi of meditatie oefeningen soms uitkomst bieden.  Het is onvoorstelbaar wat men kan bereiken door alleen al het voedings- en bewegingspatroon aan te passen.

Nutrienten die overgangsklachten helpen verminderen

Taurine

Taurine is een belangrijk aminozuur tijdens de overgang.  Taurine vervult in het lichaam een belangrijke functie als neurotransmitter in de hersenen, antioxidant en ontgifter. Taurine helpt de niveaus van calcium, natrium, kalium en magnesium in de cellen te handhaven. Taurine kan een regelmatige hartslag helpen behouden door de concentratie van calcium ionen te helpen reguleren.

Magnesium

Magnesium is een mineraal en belangrijk in veel enzymsystemen, met name die betrokken zijn bij de energieproductie. Het is essentieel voor een goede hartslag en de prikkeloverdracht in zenuwen. Het is tevens een bestanddeel van botten en tanden.

Rode Klaver

Rode Klaver en Hop zijn kruiden die wij adviseren bij opvliegers en nachtzweten.  Ze hebben een soort oestrogene werking (fyto-oestrogenen).  Ze vangen als het ware het tekort aan oestrogenen (vrouwelijke hormonen) in het lichaam op. Deze isoflavonen uit Rode Klaver en Hop zijn voor ons de beste bronnen. Ze komen namelijk uit onze eigen biotoop. In tegenstelling tot de soja dat ook een fyto-oestrogeen is maar minder effectief bij de Europeaan. Overgangsverschijnselen zoals overmatig transpireren, opvliegers en slaapstoornissen worden hiermee effectief bestreden. Bovendien bezit Hop de eigenschap prikkelbare gevoelens en onrust tegen te gaan.

Angelica sinensis

Angelica sinensis ook bekend als DongQuai stimuleert de doorbloeding van alle vrouwelijke organen en heeft een hormoonregulerende werking. Dit kruid is een ‘typisch vrouwenkruid’ dat al eeuwenlang door miljoenen vrouwen wordt gebruikt voor tal van vrouwenkwalen. Het verlicht de symptomen van de overgangsklachten en gaat opvliegers tegen.

OPC

OPC (oligmere proanthocyandinen), uit druivenpit extract heeft krachtige anti-oxidatieve eigenschappen en bestrijden vrije radicalen. De chemische structuur van OPC’s is verschillend van andere anti-oxidanten omdat deze is ingebouwd in celmembranen. Schade door vrije radicalen wordt in verband gebracht met vele chronische degeneratieve aandoeningen zoals hartkwalen. Vetten en vooral cholesterol zijn gevoelig voor schade door vrije radicalen. Als vetten en cholesterol worden beschadigd door oxidatie, vormen zij giftige substanties die  schade aanrichten aan cellen en ziekte aan hart en bloedvaten in gang zetten. OPC gaat de vorming van lipide peroxides tegen. In Frankrijk staan extracten van druivenpitten geregistreerd als medicijn.

Deze eigenschappen zijn bij veel natuurgeneeskundige therapeuten inmiddels wel bekend maar wat minder bekend is, is het feit dat OPC de eigenschap heeft andere stoffen zoals vitamine C en bepaalde kruiden zoals bovengenoemde enorm te versterken zodat men minder hiervan nodig heeft.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x