Selecteer een pagina

Een andere belangrijke stof voor herstel van weefsel is MSM (methyl sulfonyl methaan). Het heeft een ontstekingsremmende eigenschap en zorgt voor pijnvermindering. MSM is een organisch gebonden zwavel en vermindert pijn, verbetert het zuurstoftransport, ontgift het lichaam en geeft meer energie. MSM wordt veel in weefsel gevonden van haren, botten, huid en spieren waardoor het lichaam deze stof in grote hoeveelheden nodig heeft. MSM heeft veel gezondheidsbevorderende eigenschappen en is veilig in gebruik. MSM is een goed alternatief voor reguliere pijnstillers. MSM is een natuurlijke pijnstiller: het blokkeert de doorgifte van pijnprikkels. Het is de veiligste en meest effectieve pijnstiller bij chronische pijnklachten die we kennen.

Om pijn te blokkeren en ontstekingen te remmen is een dagdosering van minimaal 3000 mg nodig.

Eigenschappen van MSM op een rijtje

MSM speelt een belangrijke rol bij het gezond functioneren van het lichaam doordat het de doorlaatbaarheid van de celwand verbetert. Hierdoor kunnen voedingsstoffen en vocht vrijelijk worden getransporteerd en kunnen gifstoffen beter worden afgevoerd. Dit is ook belangrijk voor de opname van vitaminen en andere voedingsstoffen.

  • MSM bevordert de ontspanning van spieren. Vooral bij chronische pijnen kunnen klachten worden veroorzaakt door verkrampte spieren.
  • MSM heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Ontstekingen kunnen druk uitoefenen op zenuwen en weefsels en daardoor de pijn verergeren.
  • MSM verbetert de regulering van de vorming van immuuncomplexen. Het afweersysteem wordt genormaliseerd door de regulering van de prostaglandinestofwisseling.
  • MSM levert de zwavel die nodig is voor de wederopbouw van het kraakbeen. Bij artrose blijkt de zwavelconcentratie eenderde te zijn ten opzichte van gezond kraakbeen.

 

Lees ook

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x