Menstruatie en overgewicht

Gewicht schommelingen bij vrouwen kunnen gerelateerd zijn aan de hormonale cyclus (menstruatie). Dit kan betekenen dat het lichaam meer vocht vasthoudt en je deze dagen wat aankomt, dit is volkomen normaal. Je gewicht normaliseert zich na een week weer en val je weer verder af als je op dieet bent.

Andersom komt het ook voor dat vrouwen met ernstig overgewicht niet tot nauwelijks meer menstrueren. Lees hier het korte verhaal van Peggy, gevonden op een internetforum:

“Toen ik extreem overgewicht had ben ik een poos, anderhalf jaar niet ongesteld geweest, toen ik weer afviel kwam de menstruatie terug en is nu bijna regelmatig, scheelt wel eens een paar dagen maar toch… Wilde je het even laten weten dat het KAN dat overgewicht er idd mee te maken heeft. Groetjes Peggy”


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Bij het lezen van ervaringen op het internet, blijken deze nogal uiteen te lopen. Ook artsen weten niet precies in hoeverre overgewicht de menstruatie beinvloed. Feit is dat iedereen anders is en anders erop reageert. Tot slot dan nog een algemene tip: Probeer vlak voor en tijdens je menstruatie minder zout te eten. Zout bevordert namelijk het vasthouden van vocht.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply