Selecteer een pagina

Gewicht schommelingen bij vrouwen kunnen gerelateerd zijn aan de hormonale cyclus (menstruatie). Dit kan betekenen dat het lichaam meer vocht vasthoudt en je deze dagen wat aankomt, dit is volkomen normaal. Je gewicht normaliseert zich na een week weer en val je weer verder af als je op dieet bent.

Andersom komt het ook voor dat vrouwen met ernstig overgewicht niet tot nauwelijks meer menstrueren. Lees hier het korte verhaal van Peggy, gevonden op een internetforum:

“Toen ik extreem overgewicht had ben ik een poos, anderhalf jaar niet ongesteld geweest, toen ik weer afviel kwam de menstruatie terug en is nu bijna regelmatig, scheelt wel eens een paar dagen maar toch… Wilde je het even laten weten dat het KAN dat overgewicht er idd mee te maken heeft. Groetjes Peggy”

Bij het lezen van ervaringen op het internet, blijken deze nogal uiteen te lopen. Ook artsen weten niet precies in hoeverre overgewicht de menstruatie beinvloed. Feit is dat iedereen anders is en anders erop reageert. Tot slot dan nog een algemene tip: Probeer vlak voor en tijdens je menstruatie minder zout te eten. Zout bevordert namelijk het vasthouden van vocht.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x