Meer kanker en slechter sperma door chemische stoffen

chemische stoffen in leefmilieu

De kwaliteit van sperma is de afgelopen jaren drastisch verslechterd. Daarnaast is het aantal gevallen van zaadbalkanker de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit blijkt uit een Finse studie.
Voor de studie werden Finse mannen onderzocht die waren geboren tussen 1979 en 1987. Eén van de redenen om het onderzoek in Finland uit te voeren was dat uit eerdere onderzoeken was gebleken dat Finse mannen de meeste spermacellen ter wereld produceerden.
Eén van de opmerkelijke ontdekkingen die het onderzoeksteam deed was dat de spermaproductie bij Finse mannen in rap tempo afneemt. Gemiddeld produceerden de mannen die tussen 1979 en 1981 geboren werden nog 227 miljoen spermacellen. Bij mannen uit 1982 en 1983 was dat nog 202 miljoen. De jongste deelnemers uit het onderzoek, geboren in 1987, produceerden nog maar 165 miljoen spermacellen. Naast de afname van het aantal spermacellen, bleek de kwaliteit van de cellen ook achteruit te zijn gegaan.
Een ander resultaat van het onderzoek was dat de kans op zaadbalkanker bij de mannen fors was toegenomen ten opzichte van mannen die in 1950 zijn geboren.
De onderzoekers geven aan de deze negatieve en zeer zorgwekkende trends waarschijnlijk een gevolg zijn chemische stoffen in het leefmilieu. Zij dringen dan ook nadrukkelijk aan op de verder onderzoek naar de oorzaken. Door aan te tonen welke stoffen in het milieu de oorzaak zijn van deze trends is het volgens de onderzoekers mogelijk om aktie te ondernemen zodat deze ontwikkeling gekeerd kan worden.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:29:38+00:00 06 maart 2011|Medisch|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com