Selecteer een pagina

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

chemische stoffen in leefmilieu


De kwaliteit van sperma is de afgelopen jaren drastisch verslechterd. Daarnaast is het aantal gevallen van zaadbalkanker de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit blijkt uit een Finse studie.
Voor de studie werden Finse mannen onderzocht die waren geboren tussen 1979 en 1987. Eén van de redenen om het onderzoek in Finland uit te voeren was dat uit eerdere onderzoeken was gebleken dat Finse mannen de meeste spermacellen ter wereld produceerden.
Eén van de opmerkelijke ontdekkingen die het onderzoeksteam deed was dat de spermaproductie bij Finse mannen in rap tempo afneemt. Gemiddeld produceerden de mannen die tussen 1979 en 1981 geboren werden nog 227 miljoen spermacellen. Bij mannen uit 1982 en 1983 was dat nog 202 miljoen. De jongste deelnemers uit het onderzoek, geboren in 1987, produceerden nog maar 165 miljoen spermacellen. Naast de afname van het aantal spermacellen, bleek de kwaliteit van de cellen ook achteruit te zijn gegaan.
Een ander resultaat van het onderzoek was dat de kans op zaadbalkanker bij de mannen fors was toegenomen ten opzichte van mannen die in 1950 zijn geboren.
De onderzoekers geven aan de deze negatieve en zeer zorgwekkende trends waarschijnlijk een gevolg zijn chemische stoffen in het leefmilieu. Zij dringen dan ook nadrukkelijk aan op de verder onderzoek naar de oorzaken. Door aan te tonen welke stoffen in het milieu de oorzaak zijn van deze trends is het volgens de onderzoekers mogelijk om aktie te ondernemen zodat deze ontwikkeling gekeerd kan worden.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x