Selecteer een pagina

Tegenwoordig lopen niet veel mensen meer op klompen, terwijl we dat vroeger wel vaak deden. Niet zonder reden, want klompen bieden toch verrassende voordelen waar we niet meer zo bij stilstaan. Wel is het belangrijk dat je de juiste klompen koopt en je ook op de juiste manier moet leren erop te lopen. In dit artikel lees je er alles over.

Lopen op klompen wordt weer populair en wel hierom…

Het dragen van klompen werd tot voor kort wat oubollig gevonden, vooral bij de jongere generatie die liever shinen in hun Nike’s of andere hippe sportschoenen. Toch is de klomp weer bezig met een serieuze comeback. De reden is dat veel mensen wederom de grote voordelen ontdekken van het lopen op klompen. We sommen ze hier even voor u op:

  1. Klompen zijn voor alle leeftijden
  2. Klompen zijn heel makkelijk aan- en uit te trekken
  3. Bij koud weer houden de klompen je voeten makkelijk warm
  4. Bij warm weer houden de klompen je voeten juist weer lekker koel
  5. Bij lopen op klompen heb je praktisch nooit last van zweetvoeten
  6. In een klomp hebben je tenen alle ruimte om vrijelijk te bewegen, dat voelt heerlijk
  7. Omdat de klomp van hout is, geeft het een uitstekende bescherming vanuit de zool, je hoeft niet bang te zijn als je in een scherp stuk glas of spijker trapt
  8. Een klomp heeft een goede stevige hak en sterke rand waardoor wat goed is voor een goede rughouding, dit resulteert in minder rugklachten
  9. Klompenhout heeft tevens de eigenschap dat het (voet)schimmels en vieze luchtjes remt

Koop de juiste maat!

Als je al bovenstaande voordelen leest, dan snap je haast niet dat iedereen niet op klompen loopt. Helaas blijken veel mensen na hun eerste klompenervaring af te haken, omdat de klomp ‘niet lekker zit’ of zelfs pijn doet. Dit heeft voornamelijk te maken met een verkeerde maat. Juist bij klompen is de juiste maat van essentieel belang voor een fijne lopen op klompen ervaring. Een klomp geeft uiteraard niet mee, het is een vaste vorm. Dus bij een te kleine klomp zal het snel gaan wringen, bij een te grote klomp heb je teveel ruimte en botst je voet vaak tegen de binnenkant.

Het is niet voor niks dat er daarom nog een aantal klompenmakers bestaan die klompen op maat maken. Dan ben je verzekerd van de perfecte pasvorm en dito comfort. Als je je klompen online wilt kopen, doe dit dan bij de klompenexpert.nl, deze webshop is helemaal gericht op klompen en weet er alle ins- en -outs van. Ze geven deskundig advies en tevens kan je gratis retourneren of omruilen als de klomp toch niet helemaal lekker zit.

Een andere reden dat mensen lopen op klompen minder ervaren is dat er een speciale looptechniek gebruikt moet worden. Iets wat veel mensen niet weten.

Looptechniek voor lopen op klompen

Als je op klompen loopt, dan moet je daar even aan wennen. In het begin vindt je het meestal niet erg prettig lopen en je voeten moeten zich ook een klein beetje ‘vormen’ aan de klomp. Het kan ook zijn dat je in het begin vaak een klomp verliest tijdens het lopen. Daarom is de looptechniek erg belangrijk, zodat je het lopen op klompen prettig en makkelijk gaat vinden.

De looptechniek

Bij het nemen van een stap, of het optillen van de klomp moet de drager de tenen krommen. Dit moet je dus doen bij iedere stap. De mate van krommen hangt af van de klomp en ook hoe zwaar deze is. Bij sommige klompen volstaat een kleine kromming, bij anderen een wat grotere. Ben je eenmaal hieraan gewend, dan zal je niet meer hoeven nadenken hierover en doe je dit automatisch.

Een ander punt is dat de wreef pijn kan doen bij het lopen op klompen. Dit went doorgaans snel. Wel is het mogelijk dat je wat eeltvorming krijgt op je wreef, meestal gebeurd dit pas als je er dagelijks op loopt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x