Selecteer een pagina

Er bestaat een direct verband tussen lichaamsbeweging en bloeddruk. Bij een gezond persoon stijgt de bloeddruk bij toenemende intensiteit, maar daalt deze ook weer naar het normale niveau na afloop. Bij mensen die een chronisch verhoogde bloeddruk hebben, stijgt deze meer en daalt deze minder. Hoe meer deze persoon sport, hoe beter deze waarden worden op termijn. Zelfs een halfuur lichaamsbeweging per dag laat de bloeddruk op termijn al meetbaar dalen.

Let op. Als u een inactief bestaan leidt is het niet verstandig ineens intensief te gaan sporten. Beter is het rustig op te bouwen, u merkt vanzelf wel aan uw lichaam als u er weer een schepje bovenop kunt doen. Begint u ineens uit het niets hard te sporten, dan stijgt de bloeddruk in extreme mate, daarnaast is de kans groter (afhankelijk van uw conditie en gezondheid) dat er bloedpropjes los kunnen schieten en een hartaanval of herseninfarct kunnen veroorzaken.

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x