Lichaamsbeweging en bloeddruk

Er bestaat een direct verband tussen lichaamsbeweging en bloeddruk. Bij een gezond persoon stijgt de bloeddruk bij toenemende intensiteit, maar daalt deze ook weer naar het normale niveau na afloop. Bij mensen die een chronisch verhoogde bloeddruk hebben, stijgt deze meer en daalt deze minder. Hoe meer deze persoon sport, hoe beter deze waarden worden op termijn. Zelfs een halfuur lichaamsbeweging per dag laat de bloeddruk op termijn al meetbaar dalen.

Let op. Als u een inactief bestaan leidt is het niet verstandig ineens intensief te gaan sporten. Beter is het rustig op te bouwen, u merkt vanzelf wel aan uw lichaam als u er weer een schepje bovenop kunt doen. Begint u ineens uit het niets hard te sporten, dan stijgt de bloeddruk in extreme mate, daarnaast is de kans groter (afhankelijk van uw conditie en gezondheid) dat er bloedpropjes los kunnen schieten en een hartaanval of herseninfarct kunnen veroorzaken.

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply