Selecteer een pagina

Levers zijn de fabrieken van het menselijk lichaam. Je moet er dan ook voorzichtig mee omspringen. De lever ontgift het lichaam. Maar naast het ontgiftigen heeft de lever nog honderden andere functies. Het regelt bijvoorbeeld samen met je schildklier de hormoonhuishouding en het zet voedingsstoffen om in vet. Je lever moet iedere dag weer op zijn hardst aan het werk, om je lichaam gezond te houden. Leef je ongezond, dan zal vroeg of laat de conditie van je lever er op achteruitgaan. Ons advies is daarom ook om je lever een handje te helpen en zo vaak als mogelijk je lever te reinigen. Dat kan al door gezonde, natuurlijke producten te consumeren.

Giftige stoffen die je dagelijks binnen krijgt

Tegenwoordig hebben levers het zwaar te verduren. Dit is te danken aan onder meer de ongezondere levenswijze van veel mensen. En daar zijn ze zich lang niet altijd van bewust. Er zitten namelijk nogal wat verborgen gifstoffen in ons voedsel. Landbouwers gebruiken vaak pesticiden, insecticiden en onkruidverdelgers om gewassen sneller te laten groeien en ziektes tegen te gaan. Kleine hoeveelheden van deze giftige stoffen komen ons lichaam binnen bij consumptie van de gewassen. Zelfs al was je de groenten, fruit en andere gewassen. Je lever moet extra hard aan het werk om deze stoffen te kunnen verwerken en verwijderen uit het lichaam. Om je lever een handje te helpen is het belangrijk om vooral veel water te drinken maar ook alleen onbewerkte, biologische natuurproducten te eten. Naast de giftige stoffen die je via je voeding binnen krijgt, adem je ook nogal wat vluchtige organische stoffen in. Die komen bijvoorbeeld langzaam vrij uit meubelen en vloeren. Maar ook oplosmiddelen in lijm, verf en zelfs parfums zijn schadelijk voor de gezondheid. Ook medicijnen bevatten doorgaans giftige hulpstoffen en sommige E-nummers in (bewerkt) voedsel kunnen schadelijk zijn.

Voorkom vergiftiging

Leef bewust. Koop alleen onbewerkte voedingsmiddelen en laat de kant en klare maaltijden staan. Probeer zo min mogelijk snelle koolhydraten binnen te krijgen. Deze zitten in alle meelproducten zoals pasta’s, rijst, koekjes, snoep et cetera. Eet alleen biologische groenten en fruit (zoveel mogelijk!), stop met roken en overmatige consumptie van alcohol. Neem nooit zomaar medicijnen maar alleen als het nodig is. Drink veel zuiver water (1.5 tot 2 liter per dag) en ontgift je lichaam minimaal 2 keer per jaar.

Jodium

Om je lichaam en in het bijzonder je lever een handje te helpen met ontgiften, is het belangrijk dat je voldoende jodium binnen krijgt. Jodium verwijdert de radicalen in ons lichaam en iedere cel heeft jodium nodig om te kunnen functioneren. Maar er zijn veel mineralen nodig om je lever (en andere organen) te helpen met reinigen. Eet daarom o.a. met regelmaat zeegroenten. Zeegroenten nemen alle belangrijke mineralen uit de zee in zich op in de bladeren. Tegenwoordig kan je zeegroente zoals zeewier kopen in de supermarkten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x