Last van griep of verkoudheid? Met deze tips bent u er zo weer van af!

In de herfst- en wintermaanden loopt u een groter risico op griep en verkoudheid dan in de rest van het jaar. De oorzaak hiervan is dat het griepvirus gemakkelijker wordt verspreid bij lage temperaturen en in lucht met een lage vochtigheidsgraad. Ook worden ruimten waar veel mensen bijeen zijn, zoals restaurants, bioscopen en wachtkamers, in de winter minder goed geventileerd. Op deze wijze wordt het griepvirus sneller overgedragen.

Boost uw weerstand!

De beste manier om een griep of verkoudheid te voorkomen is het zorgen voor een goede weerstand. Dit kunt u onder andere bereiken door het eten van gezonde en gevarieerde voeding (met name groente en fruit), voldoende uren slaap per nacht en genoeg ontspanning, beweging en frisse lucht.

Soms kan uw weerstand iets minder hoog zijn en niet opgewassen zijn tegen het heersende griepvirus. In dat geval zijn er enkele middelen die de symptomen kunnen verzachten. U kunt hierbij denken aan paracetamol tegen de koorts, neusdruppels of neusspray om gemakkelijker door de neus te kunnen ademen, hoestdrank tegen een zere keel of droge hoest, en tenslotte het drinken van water en thee tegen het vochtverlies dat vaak optreedt bij koorts.

Daarnaast kunt u nog denken aan een stoombad voor extra verlichting van de luchtwegen. Sommige mensen vinden baat bij een hete groc. Dit is een mix van rum of cognac met water, citroen, suiker of honing. De alcohol kan de temperatuur van het lichaam iets verlagen, zoals bij koorts. Maar voor het overige is het eerder de wens dan een geneeskrachtige werking van de groc die zorgt voor een sneller herstel.

Knoflook


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Ook rauwe knoflook schijnt antiviraal te werken en griep te kunnen voorkomen of verkorten. Wel jammer dat je er flink van gaat stinken. Een tip is om rauwe knoflook in hele kleine stukjes door je salade te verwerken, dan is het minder scherp.

Kan griep voorkomen worden?

Tenslotte de vraag of er geen effectief middel beschikbaar is dat een griep echt kan voorkomen of kan verkorten. Om een griepvirus een halt toe te roepen voor het kan toeslaan bij een lagere weerstand, kunt u een griepprik overwegen. Deze is afhankelijk van de samenstelling van het vaccin en de op dat moment heersende griepvirussen doorgaans 100 % effectief. Mocht u toch de griep krijgen, dan bent u er door het vaccin vaak eerder weer van af.

Ook heeft onderzoek aangetoond dat een flinke dagelijkse inname van vitamine c de kans verkleint op griep en verkoudheid. Zelfs al mocht u het krijgen, dan verkort u met vitamine c de duur. met een flinke dosis wordt ongeveer 1 gram per dag bedoeld. Een makkelijke en goedkope manier om voldoende vitamine c binnen te krijgen is via een supplementen. Hier vindt u een prima vitamine c supplement.

Indien u informeert bij een apotheek of drogist naar een effectief middel om sneller van een verkoudheid of griep te genezen, zult u vaak te horen krijgen: druppels of tabletten Echinaforce (gemaakt van de plant de rode zonnehoed) in combinatie met een hoge dosis vitamine C (1 gram) en acht uur goede nachtrust.

Succes met het voorkomen van griep en anders alvast van harte beterschap!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

One Response

  1. hans 1 oktober 2014

Leave a Reply