Selecteer een pagina

Mensen met een gevoelige huid hebben vaak ook een gevoelige hoofdhuid. Dit betekent dat de huid makkelijker geirriteerd raakt en bijvoorbeeld schilfert. Juist voor deze mensen is het superbelangrijk dat ze de juiste haarproducten gebruiken, zoals shampoo en conditioners. In dit artikel vertellen we meer over een gevoelige hoofdhuid en vertellen we welke ingrediënten in haarproducten u beter kunt mijden.

Een gevoelige huid

Als u een gevoelige huid heeft, kan dit effect hebben op uw hele lichaam en de kans is groot dat u dan ook een gevoelige hoofdhuid heeft. Ook als u geen gevoelige huid heeft, kunt u alsnog last hebben van een gevoelige hoofdhuid. Dit komt deels door de overvloed aan haarzakjes op de hoofdhuid. Hierdoor kunnen allerlei actieve ingrediënten in grotere mate op de hoofdhuid inwerken vergeleken met andere delen van het lichaam. Besef dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is, het is voor een algehele goede gezondheid belangrijk deze altijd goed te verzorgen.

Hoe weet u of u een gevoelige hoofdhuid heeft?

Hoe weet u of uw hoofdhuid gevoelig is? Er kunnen veel symptomen zijn, waaronder jeuk, schilfering, roodheid, branderig gevoel, tintelingen of beklemming. Ook als uw hoofdhuid super olieachtig of superdroog is. Uw geïrriteerde hoofdhuid kan ook een teken zijn van een groter probleem. Onder dermatologen is het algemeen bekend dat hoofdhuidaandoeningen, zoals psoriasis, seborroïsche dermatitis, haaruitval of folliculitis de gevoeligheid van de hoofdhuid kunnen verergeren. Daarnaast zijn er een aantal andere externe factoren die gevoeligheid van de hoofdhuid kunnen veroorzaken zoals verkeerde haarproducten, vervuiling, stress, chloor en zelfs bepaalde weeromstandigheden. Zo hebben veel mensen juist in de winter een droge huid.

Welke ingrediënten in haarproducten vermijden?

Een goede manier om grip te krijgen op een gevoelige hoofdhuid, is door goed te letten op de ingrediënten in de producten die u gebruikt. Parabenen, ftalaten, alcohol en parfums kunnen allemaal branderige rode vlekken of andere ongemakkelijke reacties veroorzaken. Artsen waarschuwen ook dat natriumlaurethsulfaat en natriumlaurelsulfaat, reinigingsmiddelen die helpen bij het creëren van een rijk, schuimend schuim in de meeste shampoos, niet geweldig zijn voor gevoelige huidtypes.

Daarnaast moeten mensen met een gevoelige hoofdhuid altijd sulfaten vermijden omdat deze huid en haar uitdrogen, wat bijdraagt ​​aan huiduitslag en puistjes. Het vermijden van sulfaten is vooral belangrijk voor de huid die vatbaar is voor eczeem, allergieën of andere irritaties, aangezien sulfaten een veelvoorkomende trigger zijn.

Hoe vaak shampoo gebruiken?

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, dan is het verstandig zo min mogelijk shampoo te gebruiken en als je shampoo gebruikt, te kiezen voor een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid. Hou hierbij als richtlijn aan dat zodra u merkt dat u opeenhoping krijgt op de hoofdhuid van schilfertjes en vettigheid, u weer shampoo gebruikt. Ook al is dit pas na bijvoorbeeld 4 a 5 dagen. Sommige haartypen kunnen zelfs een week zonder shampoo!

Hoe stylen en borstelen van het haar?

Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met uw gevoelige hoofdhuid bij het stylen en borstelen van uw haar. Een droge, schilferige hoofdhuid kan verder geïrriteerd raken door hardhandig borstelen van het haar, waarbij de haren van de borstel tegen de huid op de hoofdhuid krabben.  Het is beter een ​​grove kam of een borstel met zachte haren te gebruiken. Gebruik ook absoluut geen warmtestyling, want hierdoor kan de hoofdhuid nog meer uitdrogen!

Gebruik zonnebrand

Nog een laatste tip. Veel dermatologen raden aan om zonnebrandcrème (of een hoed) te dragen. Het is belangrijk om te onthouden dat gebieden zoals de hoofdhuid altijd worden blootgesteld aan UV straling en allerlei (soms extreme) weerelementen. Mensen vergeten vaak hun hoofd(huid) te beschermen. Besef hierbij dat deze gebieden net zo snel verbranden als de rest van het lichaam.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x