Selecteer een pagina

Ben je senior, gehandicapt of slecht ter been? Een traplift is een geweldige investering in uw huis als u of een gezinslid niet zonder hulp de trap op kan lopen. Een van de meest voor de hand liggende voordelen van trapliften is dat deze persoon zich vrij kan verplaatsen tussen meerdere verdiepingen. Dit is al helemaal fijn mocht u alleen wonen.

Blijf onafhankelijk met een traplift

Ouder worden

Naarmate we ouder worden, neemt helaas onze mobiliteit ook af. Dit komt door een proces genaamd sarcopenie. Hier valt weinig aan te doen, maar gelukkig zijn er wel vele hulpmiddelen om het leven makkelijk te maken en je zo lang mogelijk onafhankelijk te houden.

Handicap

Stel je voor dat je een handicap hebt. Als gevolg van bijvoorbeeld een ingrijpend auto ongeluk ben je verlamd geraakt vanaf je middel en heb je een rolstoel nodig om je te verplaatsen. Een van de gevolgen is dat je niet zonder hulp de trap meer op kunt. Je was altijd een onafhankelijk persoon en wilt ook zo blijven leven, maar omdat je de trap niet meer op kan moet je continue hulp vragen om boven te komen. Als die hulp er niet is, of te weinig moet je misschien zelfs overwegen om te verhuizen. Niemand wil zijn of haar vertrouwde stekkie zomaar verlaten en daarnaast is het in de huidige huizenmarkt niet makkelijk om zomaar een ander (gelijkvloers) huis te vinden!

Klinkt dit scenario je bekend in de oren? Dan is een traplift de oplossing voor je. Met een traplift kan je langer thuis blijven wonen, zonder afhankelijk te zijn van teveel hulp. De apparatuur is er in verschillende merken en soorten, dus u zult geen problemen hebben bij het vinden van een goede voor uw specifieke situatie. Er zijn trapliften voor zowel rechte als gebogen trappen. Ter inspiratie zou u eens kunnen kijken bij Triwatrapliften.

Liften speciaal voor rolstoelen

Platformlift als aternatief voor traplift

Er bestaan ook liften die geschikt zijn voor rolstoelen. Ook bekend als platformliften. Dit zijn liften die bestaan ​​uit horizontale platforms. Ze kunnen in uw huis worden geïnstalleerd als alternatief voor een traplift indien de gebruiker beperkt is tot een rolstoel en deze nodig heeft om vrij over de bovenste verdiepingen te bewegen.

Platformliften voor kleine hoogte verschillen

Platformliften zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je de liften die geschikt zijn om je over slechts een paar treden te liften. Deze worden meestal gebruikt voor het overbruggen van kleine hoogtes. Ze beschikken alleen over een platform.

Installatie en bediening van platformliften

platformliften zijn eenvoudig te installeren omdat ze meestal een enkel platform hebben. Ze zijn ook eenvoudig te bedienen. Functies zoals constante drukschakelaars, eenvoudig in- / uitschakelen, veiligheidsbalken, barrières en antislip strips maken het een veilige optie voor mensen om zich te verplaatsen. Sommige platformliften zijn ook in staat om rolstoelen op te heffen tot wel 150kg.

Onderhoud van trap- en platformliften

Naast eenvoudige installatie zijn trap- en rolstoelliften ook gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de rupsbanden en de bewegende delen goed gesmeerd zijn. Dit zorgt voor een langere levensduur.

Bekijk meer informatie over de traplift en variaties.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x