Langer gezond leven? Eet dan oervoeding

Veel mensen weten intuitief al dat veel groenten, fruit, noten en gezonde eiwitbronnen (zoals in vis) goed voor ze zijn. Uit grote metastudies komt naar voren dat mensen met zo’n dieet minder vaak hart- en vaatziekten en andere Westerse ziekten oplopen dan de gemiddelde Westerling.

Ook Remco Kuipers kan dit nu beamen in een onderzoek waarop hij 26 maart promoveert aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Kuipers reconstrueerde waar onze voorouders leefden en wat ze aten. Dit vergeleek hij met de voeding die traditioneel levende Oost-Afrikaanse volken nu tot zich nemen. Uit zijn onderzoek blijkt dat typische westerse ziektes te maken hebben met ons huidig tekort aan gezonde vetzuren, die in oervoeding wel volop aanwezig waren.

[thrive_leads id='3269']

Ook aten we in de oertijd (veel) minder koolhydraten en ook nog eens cyclisch (lente/ zomer), als er meer fruit voorhanden was. Ook werd er meer vlees en gezonde vetzuren gegeten, vooral uit vis. Een opmerkelijk statement van Kuipers is dat linolzuur geen beschermende werking zou hebben tegen hart- en vaatziektes. Iets wat tegen de heersende opvattingen gaat. Onze huidige voeding bevat teveel linolzuur volgens Kuipers.

Lees ook

Gezond oud worden

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:24:50+00:00 25 maart 2012|Anti veroudering|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com