Langer gezond leven? Eet dan oervoeding

Veel mensen weten intuitief al dat veel groenten, fruit, noten en gezonde eiwitbronnen (zoals in vis) goed voor ze zijn. Uit grote metastudies komt naar voren dat mensen met zo’n dieet minder vaak hart- en vaatziekten en andere Westerse ziekten oplopen dan de gemiddelde Westerling.

Ook Remco Kuipers kan dit nu beamen in een onderzoek waarop hij 26 maart promoveert aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Kuipers reconstrueerde waar onze voorouders leefden en wat ze aten. Dit vergeleek hij met de voeding die traditioneel levende Oost-Afrikaanse volken nu tot zich nemen. Uit zijn onderzoek blijkt dat typische westerse ziektes te maken hebben met ons huidig tekort aan gezonde vetzuren, die in oervoeding wel volop aanwezig waren.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Ook aten we in de oertijd (veel) minder koolhydraten en ook nog eens cyclisch (lente/ zomer), als er meer fruit voorhanden was. Ook werd er meer vlees en gezonde vetzuren gegeten, vooral uit vis. Een opmerkelijk statement van Kuipers is dat linolzuur geen beschermende werking zou hebben tegen hart- en vaatziektes. Iets wat tegen de heersende opvattingen gaat. Onze huidige voeding bevat teveel linolzuur volgens Kuipers.

Lees ook

Gezond oud worden

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply