Selecteer een pagina

Heeft u behoefte aan meer groen in of rondom uw huis, maar wilt u niet opgescheept zitten met het onderhoud? Dan is een kunstgrastapijt wellicht iets voor u.. We laten u in dit artikel de diverse mogelijkheden zien en wat voor en nadelen.

Waarom kunstgras?

Kunstgras bestaat ondertussen al een poosje en we komen het op steeds meer plekken tegen. Hierbij denk je allereerst aan buiten locaties, zoals bij voetbal en hockvelden, ook wordt het meer aangelegd in tuinen. Maar wist u dat kunstgras ook steeds vaker toepassingen vindt in huizen en kantoren? Dit is niet voor niets, want kunstgras kent een hele rits voordelen die normaal gras niet heeft. We zetten deze even voor u op een rijtje.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Indien u kiest voor kunstgras in uw tuin, dan bent u in 1 klap verlost van al het vervelende onderhoud wat er normaal bijhoort, zoals grasmaaien, de randjes afknippen en onkruid verwijderen. Ook is het aanleggen van kunstgras eenvoudiger dan het leggen van een normale grasmat.

Met kunstgras heeft u daarnaast het hele jaar door een mooi verzorgd gazon, door weer en wind, warmte en kou, veel of weinig zon. Kunstgras is namelijk ook UV bestendig en daardoor kleurvast.

Goedkoper

Ook kunt u flink in de kosten beparen omdat u uw tuintje niet meer hoeft te sproeien en bemesten. Daarnaast heeft kunstgras een zeer lange levensduur van wel 10 tot 25 jaar, uiteraard afhankelijk van hoe intensief het gebruikt wordt.

Ideaal tegen hooikoorts

Heeft u iedere lente en zomer weer last van hooikoorts? Dan helpt het zeker dat u geen normaal gras rondom uw woning heeft. Kunstgras is dan ideaal voor u.

Ideaal voor kinderen

Kinderen kunnen veilig spelen op kunstgras, het voelt zacht en schuurt niet. Daarnaast is het zeer geschikt om speeltoestellen op te plaatsen.

Recyclebaar

Veel kunstgras is tegenwoordig recyclebaar, goed voor het milieu dus!

Kunstgras voor binnen

Ook voor binnen is kunstgras ideaal. Je kan het bijvoorbeeld leggen in je woonkamer, slaapkamer, terras of balkon. Kinderen kunnen er heerlijk op spelen en het geeft het huis een frisse groene kleur. Benieuwd naar alle mogelijkheden? U kunt bijvoorbeeld goed en goedkoop grastapijt online bestellen bij grasexpert.com. U krijgt dan professioneel advies van echte kunstgras kenners.

Nadelen van kunstgras

  • De aanschafkosten van kunstgras liggen hoger dan die van een normale grasmat. Maar op den duur ben je wel goedkoper uit omdat kunstgras weinig onderhoud vergt.
  • Een ander mogelijk nadeel is dat je niet de typische geur hebt van echt gras.
  • Tot slot, heb je eenmaal een beschadiging aan het kunstgras, dan groeit het niet vanzelf dicht. Dan zal je dat stukje moeten vervangen of zo laten.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x