Selecteer een pagina

Het lijkt zo’n klaarblijkelijk verband als je bij de gemiddelde kroeg naar binnen kijkt. Mannen met hangende buiken die gretig de ene pils na de andere wegtikken. Maar wordt de dikke buik veroorzaakt door bierdrinken?

Verrassend genoeg niet, blijkt uit onderzoek onder 2000 Tjechen. Waarom onder Tjechen? Simpel, dit volk drinkt het meeste bier van alle Europese volkeren. Hoewel bier maar liefst 350 kcal bevat per liter, lijkt dit niet de oorzaak van een te dikke buik. Als dit wel het geval was geweest, zouden heel wat meer Tjechen met een bierbuik rond moeten lopen (wat dus niet zo is).

Wat veroorzaakt dan wel de typische ‘bierbuik’?

De bierbuik komt langzaam tot stand door een combinatie van leefstijlfactoren. Bierdrinkers blijken ook relatief vaker ongezonde snacks te eten (vooral tijdens de bierdrink sessies). Denk hierbij aan borrelnootjes, vette happen, makkelijk junkfood etc. Het is vooral de combinatie van teveel koolhydraten en teveel (verzadigde) vetten, wat in combinatie met de alcohol zorgt voor een snel uitdijende buik.

Bierdrinkers die er niet ongezond bij snacken, hebben dus een veel lagere kans op een dikke buik. Overigens moet er wel bij opgemerkt worden dat alcohol nog steeds in relatie staat met het makkelijker krijgen van slokdarm-, keel en maagkanker.

Heb je een te dikke buik en wil je ervanaf? Lees dan ons artikel: afvallen rond de buik? Zo doe je dat!

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x