Krijg je van bierdrinken een bierbuik?

Het lijkt zo’n klaarblijkelijk verband als je bij de gemiddelde kroeg naar binnen kijkt. Mannen met hangende buiken die gretig de ene pils na de andere wegtikken. Maar wordt de dikke buik veroorzaakt door bierdrinken?

Verrassend genoeg niet, blijkt uit onderzoek onder 2000 Tjechen. Waarom onder Tjechen? Simpel, dit volk drinkt het meeste bier van alle Europese volkeren. Hoewel bier maar liefst 350 kcal bevat per liter, lijkt dit niet de oorzaak van een te dikke buik. Als dit wel het geval was geweest, zouden heel wat meer Tjechen met een bierbuik rond moeten lopen (wat dus niet zo is).

Wat veroorzaakt dan wel de typische ‘bierbuik’?

De bierbuik komt langzaam tot stand door een combinatie van leefstijlfactoren. Bierdrinkers blijken ook relatief vaker ongezonde snacks te eten (vooral tijdens de bierdrink sessies). Denk hierbij aan borrelnootjes, vette happen, makkelijk junkfood etc. Het is vooral de combinatie van teveel koolhydraten en teveel (verzadigde) vetten, wat in combinatie met de alcohol zorgt voor een snel uitdijende buik.

Bierdrinkers die er niet ongezond bij snacken, hebben dus een veel lagere kans op een dikke buik. Overigens moet er wel bij opgemerkt worden dat alcohol nog steeds in relatie staat met het makkelijker krijgen van slokdarm-, keel en maagkanker.

Heb je een te dikke buik en wil je ervanaf? Lees dan ons artikel: afvallen rond de buik? Zo doe je dat!

 

 

 Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2017-12-23T12:21:37+00:00 21 april 2013|Alcohol, Feiten&Fabels|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com